Filmiaasta 2006

Array

2005 on juba minevik ning tuleb 2006. aasta filmivalikuga kurssi ajada. Seda teeb teie eest Filmiveeb.ee ja toob teieni selle aasta 50 filmi, mida sellel aastal USA kinodesse oodata on. Iga filmi kohta ka väikene tutvustus kirjutatud, et te teaksite, mida täpsemalt oodata. Muidugi ei maksa unustada, et enamus linastusaegu võivad muutuda ja mõned filmid üldse Eesti kinodesse mitte jõuda.

1. "Hostel". Eli Rothi ("Cabin Fever") lavastatud õudusthriller, kus on õudusefännidele piisavalt verd ja piinamist. Räägitakse, et see on palju julmem, kui mõlemad "Kill Bill" filmid kokku panduna. Pole ka ime, sest selle teose filmimise ajal kasutati üle 567 liitri verd. NB! Quentin Tarantino soovitab vaadata!

2. "Grandma´s Boy". 30-aastane arvutimängude testija kolib oma vanaema ja tema kahe sõbranna juurde. Katkend filmist: Grace: Kui vana sa oled? Alex: 36. Grace: Kas sul on tüdruksõber? Alex: Ei ole. Grace: Mu lapselaps on kah gei, nii et ma annan sulle ta telefoninumbri.

3. "BloodRayne". Uwe Bolli ("Alone in the Dark") film räägib inimese ja vampiiri segust (Kristanna Loken), kes hakkab võitlema vampiirist isanda vastu, et päästa maailma hukust, mis on ettekuulutuses kirjas.

4. "The New World". Film räägib 17. sajandi Ameerikast ja kapten John Smithi seiklustest. Peaosas on Colin Farrell ("Alexander", "Phone Booth"). Eesti kinodes alates märtsist.

5. "Underworld: Evolution". Järg filmile "Teispoolsus" ning ka selles filmis jätkub võitlus vampiiride ja libahuntide vahel. Peaosas on Kate Beckinsale ("Pearl Harbour", "Van Helsing") nagu ka eelmises filmis.

6. "Big Momma´s House 2". Järg filmile "Suure mamma maja", kus seekord peab FBI agent Suure Mammana töötama lapsehoidjana, et tabada naine, keda kahtlustatakse mõrvas. Ikka on peaosas Martin Lawrence ("Pahad Poisid 2", "Blue Streak") ning lavastajaks on John Whitesell ("Cats & Dogs 2: Tinkles´ Revenge").

7. "When a Stranger Calls". Jill (Camilla Belle) hoiab last ning talle hakatakse tegema libakõnesid. Need hakkavad minema üha tõsisemaks ja hirmuäratavamaks... Ära oota sellest filmist veresauna, sest Ameerikas on selle vanusepiiranguks pandud PG-13 (Alla 13. aastastele kinokülastajatele on soovitatud vanema järelvalvet.) Filmi lavastas Simon West ("Lara Croft: Tomb Raider").

8. "Final Destination 3". "Lõpp-punkt" filmid on selle filmiga muutunud triloogiaks. Kolmas osa jätkab eelmiste osade veriste surmade ja ehmatuste jada. Esimeses osas oli lennuõnnetus, teises osas ahelkokkupõrge kiirteel ja kolmandas osas - õnnetus lõbustuspargis. Selle filmi vaatamine suurendab ilmselt närvikõdi Ameerika Mägedel käimist.

9. "Date Movie". Kui sulle meeldisid "Õudne film 1", "Õudne film 2" ja "Õudne film 3", siis meeldib sulle ilmselt ka see film, sest see on Jason Friedbergilt ja Aaron Seltzerilt, kes on "Õudne film" triloogia stsenaristid. Seekord parodeerivad nad romantilisi komöödiaid. Filmi peaosas on Alyson Hannigan ("Kuum pirukas 2").

10. "Ultraviolet". Selle sajandi lõpul muudab haigus enamuse inimkonnast kiiremaks, tugevamaks ja intelligentsemaks ning need mutandid eralduvad tavalisest inimkonnast ja see tõotab sõda. Üks nakatunud naine on kogu selle keskel ja ainult tema suudab tuua maailmasse rahu. Aga rahu toomise käigus on muidugi tohutult actionit ja põnevust. Peaosas on märulite naiskangelane Milla Jovovich ("Resident Evil: Apocalypse") ja lavastajaks on Kurt Wimmer ("Tasakaal").

11. "The Pink Panther". Eellugu kuulsale 1964. aasta Roosa Panteri versioonile. Filmis on nii seiklust, kui ka nalja. Peaosas on Steve Martin ("Bowfinger", "Segased"), kes oli ka selle filmi üks stsenariste.

12. "16 Blocks". Politseinik (Bruce Willis) peab viima ühe kuriteo tunnistajatest kohtusaali. See on tema üks tavalisi ülesandeid, kuid seekord on jõude, kes takistavad tema eesmärki lõpule viimast. Põnevusfilmide fännidele kindlasti sobilik film.

13. "Aquamarine". Kaks teismelist tüdrukut leiavad nende rannaklubi basseinist merineitsi. Algselt oli filmi peaosa pakutud Jessica Simpson ("Hazzardi kihutajad"), kuid tüdruk keeldus sellest. Nüüd kehastab kaunist merineitsit Sara Baxton ("Sleepover").

14. "Pulse". Õudusfilm, mille lavastas Jim Sonzero ("War of the Angels"). Pärast nende sõbra enesetappu saavad kamp sõpru e-mailid, kus kirjutatakse, et maailmalõpp on lähedal. See tuleb peatada! Peaosas on Kristen Bell ("Halastamatu"), kes kehastab filmis ühte sõpradest - Emilyt. Õuduslugu põhineb Jaapani filmil ("Kairo").

15. "Mission: Impossible III". Kassahittide "Võimatu missioon" ja "Võimatu missioon 2" kolmas osa. 05.05.2006 on hetkeseisuga filmi linastuskuupäev Ameerikas. Filmi sisu on veel teadmata, aga peaosas on nagu alati Tom Cruise ("Maailmade sõda", "Collateral", "Viimane samurai"). Ilmselt on see film üks järgmise aasta suurimaid kassahitte.

16. "Poseidon". Hiidlaine paiskab tohutu jõuga luksuslaeva ookeani põhja ning reisijad peavad oma elu eest hakkama võitlema. Film on 1972. aasta filmi "The Poseidon Adventure" uusversioon ning selle lavastas Saksamaa päritoluga Wolfgang Petersen ("Trooja", "The Perfect Storm"). Osades on Josh Lucas ("Hulk"), Kurt Russell ("Sky High") jt. Ka seegi on tõotamas tulla suure menuga film.

17. "The Da Vinci Code". Üks järgmise aasta oodatumaid filme. Tom Hanks ("The Terminal", "The Ladykillers", "Forrest Gump"), Audrey Tautou ("Amélie"), Jean Reno ("Purpurjõed", "Huntide impeerium", "Võimatu missioon") ja Ian McKellen ("X-Men", "Sõrmuste Isanda triloogia") peaksid olema juba piisavad põhjused, miks seda filmi vaatama minna. Teiseks põhjuseks peaks olema selle filmi põnev sisu, mis põhineb Dan Browni romaanil. Kolmandaks lavastaja Ron Howard ("Mees, kes tõusis jalule", "Piinatud geenius").

18. "Over the Hedge". Pesukaru ja tema parim sõber kilpkonn hakkavad koos teiste metsaelanikega metsa juurde kerkiva aguli kurjuse ja ahvatluste vastu. DreamWorksi joonisfilmile annavad hääled Bruce Willis ("Sin City", "Die Hard", "The Kid"), Steve Carell ("40-aastane neitsi", "Bewitched", "Melinda and Melinda") jt. Algselt oli Bruce Willise asemel valitud Jim Carrey ("Kõikvõimas Bruce").

19. "See No Evil". Grupp noori on saadetud ühiskondliku tööd tegema ning nad peavad parandama kokku langemas hotelli. Hotell on koduks hirmsale tapjale, kes hakkab neid järk-järgult tapma. Lavastajaks on Gregory Dark ("Sex Freaks"), kes on eelkõige tuntud (?) pornofilmidega.

20. "X-Men 3". Järjekordne ulmemärul, mis on järjefilm "X-mehed" ja "X-mehed 2"-le. Eelmiste osade lavastaja Bryan Singer´i ("House, M.D.") koha võtab üle Brett Ratner ("Red Dragon"). Ja kas ta on parem? Seda näeb juba suvel. Osades on Wolverinena ikka Hugh Jackman ("Van Helsing", "Van Helsing: The London Assignment").

21. "The Break Up". Brook lõpetab oma suhted oma boyfriendi Garyga, kuid kumbki neist ei nõustu korterist lahkuma. Paarikest mängib Jennifer Aniston ("Along Came Polly") ja Vince Vaughn ("Pulmakütid", "Pöidlaimeja"). Sellel lihtsalt peab õnnelik lõpp olema, sest räägitakse, et staarid on üksteisesse armunud.

22. "Cars". Sõna Pixar ütleb juba kõik. "Lelulugu", "Putukalugu", "Lelulugu 2", "Kollide kompanii", "Kalapoeg Nemo" ja "Imelised" on Pixari senine filmide kronoloogia. Kõik need on olnud ühed viimase aja kõige edukaimad animafilmid. Seekord räägib nende film rääkivatest autodest... Jah, see film räägib tõesti rääkivatest autodest. See võib muidugi jätta täiskasvanutele väikese halva eelaimduse, kuid väiksematele filmivaatajatele läheb see kindlasti peale.

23. "The Omen 666". Abielupaarile tundub, et nende adopteeritud poeg on sõna otseses mõttes saatan. Film on uusversioon 1976. aasta filmist "The Omen". See uusversioon on toonud paljudele pahameele, sest neile tundub, et Hollywood on viimasel ajal tegemas liiga palju uusversioone. Lavastajaks on John Moore ("Fööniksi lend").

24. "The Fast and the Furious: Tokyo Drift". Kõigepealt hülgab Vin Diesel selle filmiseeria ja nüüd Paul Walker? Jaa, kuid ikkagi teevad nad veel kiiremaid ja vihasemaid. See film on kolmas osa filmidele "Kiired ja vihased" ja "Kiired ja vihased 2". Seekordne film räägib noorest street-racerist, kes läheb Jaapanisse , et pääseda vangi minekust. Seal hakkab ta raha teenima ning ainuke võimalus selleks on siseneda Tokyo allmaailma, kus on põhiline muidugi kiired autod. Lavastaja on Justin Lin ("Annapolis").

25. "Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest". Järg filmile "Kariibi mere piraadid". Osades on Johnny Depp ("Laibast pruut", "From Hell", "The Libertine"), Orlando Bloom ("Trooja", "Taevane kuningriik"), Keira Knightley ("Domino", "Hullusärk") jt. Lavastajaks on ka seekord Gore Verbinski ("The Weather Man").

26. "You, Me and Dupree". Hiljuti abiellunud paari kannatused on proovile pandud, kui nende majja kolib soovimata külaline. Peaosas Kate Hudson ("Luukerevõti") ja Owen Wilson ("Kohtumine Fockeritega").

27. "Super Ex-Girlfriend". Matt (Luke Wilson) jätab maha oma girlfriendi Jenny (Uma Thurman), sest ta oli liiga nõudev. Nüüd kasutab naine oma supervõimeid, et teha oma endise kallima elu põrguks. Selle romantilise komöödia lavastajaks on Ivan Reitman ("Evolutsioon").

28. "Lady in the Water". M. Night Shyamalan ("Küla", "Märgid", "Purunematu") - müstikafilmide üks parimaid lavastajaid. Cleveland Heep (Paul Giamatti) päästab oma basseinist ning ta arvab, et see on tavaline naine. Tegelikult on näitsik hoopis unejutust pärit ning nüüd üritab ta tagasitee koju leida. Nüüd hakkab mees teda kaitsema olendite eest, kes peavad teda hoidma meie maailmas. Film saabub USA kinodesse juulis.

29. "Monster House". Kolm last avastavad, et nende naabermaja on tegelikult inimsööjast koletis. Muidugi astuvad nad sellele vastu. Räägitakse, et joonisfilmi pildikvaliteet peaks olema isegi parem, kui Pixari oma. Filmi lavastaja on Gil Kenan ("Pac Man").
30. "Miami Vice". Kuulsa telesarjal põhinev film, mille lavastab Michael Mann ("Collateral", "Ali", "Heat"). Detektiivid James Crockett (Colin Farrell) ja Ricardo Tubbs (Jamie Foxx) võtavad ette Florida narkomaailma. See tõotab tulla suhteliselt edukas film.
31. "Flicka". Väike Katie (Alison Lohman) võtab endale metsiku hobuse, tõestamaks oma isale, et ta on kunagi võimeline perekonna rantšot üleval pidama. Ilusa loo telgitagused on väga tumedad. Nimelt selle filmi tegemine viis kahe hobuse surmani, nii et on oodata nigelat kassatulu ja loomakaitse seltsi proteste. Selle "toreda" filmi lavastas Michael Mayer.

32. "Superman Returns". Jah, ta tuleb tagasi! Superman saabub planeedilt Krypton tagasi maale ja hakkab uuesti inimesi päästma. Supermani kehastab uustulnuk Hollywoodis Brandon Routh ("Karla") ning kurjamit Lex Luthorit, Kevin Spacey ("Edison"). Arvatakse, et see film on 2006. aasta üks suurimaid kassamagneteid.

33. "V for Vendetta". Algselt pidi mässaja nimega V astuma kinoekraanidele juba 5. novembril, kuid linastuskuupäev lükati alles 17. märtsi peale. Film räägib ajast, kui Saksamaa võitis III Maailmasõja ja Suurbritannia on fašistlik riik. Selle riigi vastu hakkab mässama V, kasutades terroristlike taktikaid. Filmis jätkub actionit küllaga ning sama võib ka öelda filmis olevate staaride kohta. Peaosades on Hugo Weaving ("Matrix") ja Natalie Portman ("Star Wars: Osa II - Kloonide rünnak"). Ja stsenaristid on ikka Wachowskid (Matrixi triloogia). Muidugi kahju, et see ei tulnud õigel ajal kinno, sest reklaamlause sobis väga hästi: Remember, remember the 5th of November.

34. "Ice Age 2: The Meltdown". Jääaeg on lõppenud ja nüüd on selle üleelanud sõpradel järgmine mure. Nüüd tuleb suur sula ja see ähvardab nende oru hävitada. Nüüd peavad nad kõiki ähvardava ohu eest hoiatama. Järg filmile "Jääaeg" tundub nagu see oleks "Day After Tommorow" joonisfilmi versioon. Lavastaja on Carlos Saldanha ("Robotid"). NB! Orav ei tohi sellest filmist puududa.
35. "Apocalypto". Mel Gibsoni eelmine film "Kristuse kannatused" oli verine ja Aramea keeles. Suvel linastub tema uus film, mis ei ole nii verine, kuid seekord on Maiade keeles. Vau! Action-seiklus leiab aset 600 aasta taguses Kesk-Ameerikas, kus mees läheb retkele, et päästa oma idülliline maailm. Tasub kindlasti vaadata.

36. "Casino Royale". Pierce Brosnan jättis Bondi rolli maha ja nüüd on tema asemele koha sisse võtnud Daniel Craig ("München"). 2004. aasta Cannes´i filmifestivalil avaldas Quentin Tarantino soovi film lavastajaks olla. Tarantino oleks näinud Bondina Pierce Brosnani ja Bondi tüdrukuna Uma Thurmani, kuid lavastajaks jäi ikkagi Martin Campbell ("Zorro legend"). Film põhineb Ian Flemingu romaani järgi, millest tehti kunagi ka paroodia, mis kandis sama pealkirja. "Casino Royale"-s hakkab Bond võitlema Prantsusmaa gangsteriga, kes kasutab oma kasiino tulusid terrorismi rahastamiseks. Film jõuab USA kinodesse novembris.

37. "World Trade Center". Tegelikult ei ole sellele filmile veel pealkirja valitud, kuid seda mainitakse "World Trade Center" pealkirja all. Varsti on 5 aastat möödas 11. septembri sündmustest ja oligi juba aeg ka sellest film teha. Oliver Stone´i ("Alexander", "Natural Born Killers") linalugu räägib kahest politseinikust, kes jäävad World Trade Centeri rusude alla, kes ei andnud iialgi alla. Film põhineb tõsielulistel sündmustel, mis leidsid aset selle terrorirünnaku ajal. Peaosas Nicolas Cage ("Sõjajumal", "Rahvuslik aare").
38. "Ant Bully". Õnnetu 10-aastane Lucas Nickle kolis hiljuti oma perekonnaga uude linna. Seal ei ole tal ühtki sõpra ning teda kiusatakse tihti. Ta valab oma viha sipelgapesade peale, mis tema aias asuvad, kuid tegelikult ta ei tea, et sipelgatel on oma ühiskond nimede, emotsioonidega ja suhetega. Lõpuks muudavad sipelgad poisi pisikeseks nagu nemadki. Filmi lavastas John A. Davis ("Jimmy Neutron: Boy Genius").

39. "Sin City 2". 2005. aasta filmi "Sin City" järg. Näitlejad ja lavastajad on samad, mis eelmisel filmilgi. Ja nüüd väike jutuke, mida üks lavastajatest Frank Miller hiljuti rääkis: Ma lõpetan stsenaariumi varsti ära ja ma ei suuda juba ära oodata, kui ma saaksin olla jälle kaamera taga. Kui ma tahaksin, siis teeksin kokku viis Sin City filmi, sest need võtaksid kokku kõik koomiksid. Sin City järje kirjutan ma uut materjali. Samas ma ilmselt teen ka varsti veel ühe Sin City koomiksi, milles ma tahaks rääkida Nancy Callahani loo. "Sin City 2" jõuab USA ekraanidele augustis.

40. "Grind House". Robert Rodrigueze ja Quentin Tarantino poolt tehtud kaks 60 minutilist õudusfilmi, mis on liidetud kokku üheks filmiks.

41. "Open Season". Sony Pictures´i animafilm räägib metsloomadest eesotsas 900-naelase grislikaru Boogi ja hirve Elliotiga, kes hakkavad jahihooaja vastu võitlema. Loomadele annavad hääle Ashton Kutcher ("Liblikaefekt"), Martin Lawrence ("Must rüütel") jt.

42. "Goal! 2". Järg filmile "Värav!", milles Santiago (Kuno Becker) on lõpuks superstaar, milleks ta on alati tahtnud saada ning nüüdsest mängib ta Real Madridi klubi all. Kusjuures ei ole see viimane film Santiagost, sest see on plaanitud teha filmide triloogiaks.

43. "Texas Chainsaw Massacre: The Beginning". Eellugu õudusfilmile "Texase mootorsae mõrvad". Lavastaja on Jonathan Liebesman ("Darkness Falls") ning hirmulugu jõuab USA kinodesse sügisel.

44. "The Grudge 2". Teine osa filmile
"Vimm", kus tappev needus jätkub terroriseerimist. Järje filmimise lepingule kirjutati alla juba kolm päeva peale esimese filmi linastumist. Lavastaja on ikka Takashi Shimizu ("Ju-on"), kuid näitlejaid pole veel avalikustatud.

45. "Saw III". Järjelugu filmidele "Saag" ja "Saag 2". Ja sina arvasid, et Jigsaw on kadunud...

46. "The Santa Clause 3". Ei ole Tim Allenit ("Kodu korda") ammu kinoekraanil näinud? Järgmisel aastal on võimalus, sest kinodesse jõuab "Jõulumees" ja "Jõulumees 2" järg "Santa Clause 3". Seekordses filmis peab jõuluvana oma perekonna õnnelikuna hoidma ja samas peatama kurja Jack Frosti.

47. "In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale". Populaarse arvutimängu "Dungeon Siege" filmiversioon, mille lavastas Uwe Boll ("House of the Dead"). Peaosas on Jason Statham ("Revolver", "Transporter 2").

48. "Eragon". Hetkel on "Eragon" üks maailma populaarseimaid raamatuid, mis kogub iga päevaga kuulsust juurde. Raamat ise räägib poisi ja draakoni sõprusest ning nende seiklustest. Huvitav fakt on ka see, et esimese raamatu kirjutas autor, kui ta oli vaid 16 aastane. Nüüd tehakse see raamat filmiks ning see jõuab USA kinodesse 2006. jõulude paiku. Osades on Djimon Hounsou ("Constantine"), Edward Speleers, Jeremy Irons ("The Merchant of Venice") jt. Filmi lavastaja on Stefan Fangmeier, kes on filmide "Unenäopüüdja" ja "Märgid" eriefektide looja.

49. "The Good Shepherd". Lugu CIA´st selle asutaja James Wilsoni vaatepunktist. Osades Matt Damon("Süriaana", "Euroretk", "Vennad Grimmid"), Robert De Niro ("Peitusemäng", "Kohtumine äiaga", "Haikala lugu"), Angelina Jolie ("Alexander", "Patused", "Gone in Sixty Seconds") jt.

50. "Garfield 2". Garfield on tagasi! Järg filmile "Garfield". Näitlejad on samad, mis eelmiselgi filmil. Täpsem sisukirjeldus ei ole veel saadaval.

Need olid 50 filmi, mis linastuvad sellel aastal. Sellest nimekirjast jäi ära palju-palju filme.

Aga 2006 ei piirdu ainult oma üsnagi kena filmivaliku poolest.
*Tartus Emajõe ärikeskuses avatakse uhiuus viie saaliga kobarkino. Kino on uuest Läti kinoketist Cinamon. Kui linnavalitsus projekti heaks kiidab, siis ilmselt hakatakse ka ehitama Tallinnasse Sakala keskusesse teist Cinamoni kino, milles oleks 7 saali.
*5. märtsil toimub 78. Oscarite jagamise gala.
*Detsembris toimub järjekordne PÖFF ja noortefilmide festival JUST Film, mis muutub iga aastaga paremaks.

Toimetas: Robert
1. jaanuar 2006, kell 01:34

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga