Märkimisväärne on filmi sisu - seda pole.

Array

11. märtsil linastus igal pool maailmas 20th Century Foxi uus täispikk animafilm "Robotid". Meie kinodesse jõidis eesti keelsena 12. märtsil, mil toimus kohalik esilinastus. Laiemale publikule hakatakse seda näitama järgmisest reedest, 18. märtsist.
"Robotid" on pakkunud meedias palju kõneainet ning seda juba näinud kriitikud on jaganud vägagi vastakaid arvamusi. Positiivse külje pealt on enim kiidetud filmi vaimukust ning leidlikust, negatiivselt poolelt aga on aga laidetud sisu puudumise üle.

Nagu viimasel ajal tavaks saanud, on ka "Robotid" täielik staaride paraad. Filmi näitlejatenimistut vaadates jääb silma vaid, et üks nimi on kuulsam kui teine. Kõige enam on kiidusõnu kuulnud Robin Williams, kes Fenderi rollis lausa imeline välja paistab.
Eesti keelses versioonis annavad tegelastele enda hääle Taavi Teplenkov, Mait Malmsten, Harriet Toompere, Tiit Sukk, Aarne Üksküla, Peeter Oja, Anu Lamp. Kodumaine filmiversioon valmis ,nagu ikka, Janno Põldma käe all.

"Kui "Shrek" oli nagu "Raevunud härg", "Imelised" nagu "Miljoni dollari tüdruk", siis on "Robotid" aga nagu mõni "Rocky" järgedest." Niisugused sõnad lausus vabakutseline ajakirjanik Duane Dudek. "Lapsi filmi puudujäägid eriti ei häiri, aga vanemad võiksid kinno midagi lugemiseks kaasa võtta. Keegi ei lähe animafilme vaatama osatäitjate kuulsuse tõttu (vihjates suurele hulgale filmis osalenud staaridele) - sisu peab ka ikka olema. "Imelised" ei võitnud parima animafilmi Oscarit mitte laste naerma-ajamise, vaid enda intelligentsuse pärast."

Samas on "Robotid" tõlgendatav ka kui puhtalt meelelahutuslik projekt. Targasti loodud robot-maailm ning küllaltki naljakas käsikiri kompenseerivad sisu puudujäägid.
Tulevikuline nägemus linnadest, kiire tempo ning koguperefilmile omane soojus teevad "Robotid" omamoodi ilusaks ning vaatemänguliseks. Selles filmis on masinad nagu inimesed - ainult, et nendega juhtub ka asju, mis inimmaailmas eriti võimalikud pole. Masinlikud vead on inimlikult naljakad. Kusagil mujal käe ära tulemise või suure haamri alla jäämise üle niipalju naerda kindlasti ei saa.

Toimetas: Taavi
13. märts 2005, kell 12:06

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga