Raamatud

Siia kõik muud jutud, mis mujale ei sobi. Lubatud on rääkida kõigest.

Moderaator: Meeskond

PostitusPostitas Gang-pae » 08. November 2009, 23:11

Jep
Kasutaja avatar
Gang-pae
Bond, James Bond
Bond, James Bond

PostitusPostitas Jolt » 11. November 2009, 16:36

Lugesin läbi The Story of B ja loodetud alternatiive see raamat meie praegusele "valele" elulaadile taaskord ei pakkunud. Ishmaelis oli neid ilmselt isegi rohkem. Vaid mõned malbed viited kultuuride pluralismile ja pisikestele isemajandavatele kollektiividele, mida lugeja ise peab hoolega täiendama, et neid niiviisi üleüldse sõnastada võiks.
Paistab et Story of B oligi suunatud rohkem kristlikus vaimupimeduses elavatele inimestele, kellel on sünnil pealesurutud ususüsteemile vaatama küllaltki avatud maailmavaade. See vähemus, mis ameerikas siiski eksisteerib.

Lugesin Umbrella Academy ka läbi. Palju parem kui julgesin eeldada.

Hetkel käsil Pahareti kirjapaun. Mulle vabsee ei meeldi Lewise stiil ja hoiak inimeste suhtes, kusjuures suudan - vähemalt iseenda hinnangul - eristada kirjaniku hoiakuid tegelaste hoiakutest.
Kasutaja avatar
Jolt
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas null » 11. November 2009, 21:11

moskva-petuški ja otsa kohe psühhopaadi märkmed. autor siis venedikt jerofejev.
so what
Kasutaja avatar
null
Bond, James Bond
Bond, James Bond

PostitusPostitas LiveForThis » 12. November 2009, 00:05

Hetkel loen kooli kõrvalt "Kummardus Andrei Tarkovskile"
Meistri elu ja sõbrad annavad mõista, kui huvitava isiksusega tegemist oli.
Kasutaja avatar
LiveForThis
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas rauls » 14. November 2009, 00:57

Ostsin täna Solarise Apollost Vaapo Vaheri "Kino on saatan, kes imeb su rinda". Hinnaks oli vaid 95 krooni.
Kasutaja avatar
rauls
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas JazZ- » 14. November 2009, 21:03

"Jumalaema kirik Pariisis" sai lõpuks läbi. 3/4 raamatust moodustasid puhtalt kirjeldused. Niipea, kui tundus, et lugu hakkabki lõpuks kuskile välja jõudma, tuli kohe peale 10 lehekülge mõne ruumi kirjeldust, mille pärast seda raamatut, nagu välja tuleb, nii kõrgelt üldse hinnataksegi.
Nii palju, kui ma seda lugu varem kuulnud olin, hämmastas mind, et Quasimodo+Esmeralda lugu jäi raamatus tegelikult üsna tagaplaanile. Põhivend oli hoopis Claude Frollo.
Raamatu kõige vingem tegelane oli ilmselgelt Pierre Gringoire.
Kasutaja avatar
JazZ-
Aasta foorumlane 2018
Aasta foorumlane 2018

PostitusPostitas IlseV » 14. November 2009, 21:25

JazZ- kirjutas:... 3/4 raamatust moodustasid puhtalt kirjeldused. Niipea, kui tundus, et lugu hakkabki lõpuks kuskile välja jõudma, tuli kohe peale 10 lehekülge mõne ruumi kirjeldust...

Balzac kirjutab sarnaselt. Isa Goriot, mida ka kunagi kohustuslikuks anti, ei suutnudki just nende friggin kirjelduste pärast lugeda; minu aju kõvakettale nad igastahes hästi ei mõju, mispärast tol korral vahetasin raamatu "Madame Bovary" vastu välja.

Praegu käsil Vonneguti "Tšempionide eine", mis alguse põhjal tundub oluliselt parem kui "Kullisilm".
Kasutaja avatar
IlseV
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Forzelius » 14. November 2009, 21:29

Mulle istusid nii Isa Goriot kui ka Jumalaema kirik Pariisis kui ka Hüljatud! Romantism on üks lemmikuid.
Hetkel loen Meister ja Margaritat, mis on suurepärane!
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas LiveForThis » 14. November 2009, 22:54

Nii nüüd tuli käsile võtta Franz Kafka "Protsess", mille algus on igatahes üsna huvitav.
Samas tahaks juba väga alustada Stephen Kingi Tumeda torni seeria 4. raamatuga, milleks on "Võlur ja kuul", aga aega ei leidu.
Masendav. Suvel lugesin järjest kõik kolm osa läbi ja nüüd ei leia aega edasi lugeda. :?
Kasutaja avatar
LiveForThis
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Forzelius » 14. November 2009, 23:18

LiveForThis kirjutas:Nii nüüd tuli käsile võtta Franz Kafka "Protsess", mille algus on igatahes üsna huvitav.

Selle aasta lemmik siiamaani. Loe ja mõtle, väga väga diip on. Ma vaatasin just filmi ära, mis nii hea ei olnud, kuid vaadatav siiski.
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas JazZ- » 15. November 2009, 19:52

Forza kirjutas:Mulle istusid nii Isa Goriot kui ka Jumalaema kirik Pariisis kui ka Hüljatud!

Müts maha sinu ees, kui sa tunnistad, et need järjestikused 30 lehekülge "Jumalaema kirikust Pariisis", mis tervenisti ainult Jumalaema kiriku ja Pariisi kirjelduste peale läksid, oli mõnus lugemine.
Kasutaja avatar
JazZ-
Aasta foorumlane 2018
Aasta foorumlane 2018

PostitusPostitas Forzelius » 15. November 2009, 22:32

JazZ- kirjutas:
Forza kirjutas:Mulle istusid nii Isa Goriot kui ka Jumalaema kirik Pariisis kui ka Hüljatud!

Müts maha sinu ees, kui sa tunnistad, et need järjestikused 30 lehekülge "Jumalaema kirikust Pariisis", mis tervenisti ainult Jumalaema kiriku ja Pariisi kirjelduste peale läksid, oli mõnus lugemine.

Kas just mõnus, aga hariv kahtlemata ning pealegi tänapäeval selliseid teoseid enam ei kirjutada, seega oli mõnus mõelda, mis toimus see aeg, kui selliseid teoseid kirjutati.
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Jussu » 15. November 2009, 23:47

Jaan Kross - "Kolme katku vahel"

Mõnus võimalus lülituda paariks tunnikeseks päevas ümber 16. sajandi Tallinna eluolusse. Hea vaheldus raamatutele, mis kujutavad peaasjalikult eesti talupoegade rasket saatust. Lisavõlu annab muidugi Krossi põnev mäng meie emakeelega. Puudust ei tule huvitavatest karakteritest ning palju on võimalik tõmmata paralleele tänapäevaga. Olen arutlenud mõne inimesega, kes seda samuti lugenud on, ning oleme ühel nõul, et antud raamatuseeriast saaks teha suurepärase, stiilsetest stseenidest pulbitseva filmi.

Soovitan soojalt.
"All you need for a movie is a girl and a gun."
Kasutaja avatar
Jussu
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand

PostitusPostitas Garli » 24. November 2009, 22:57

Bret Easton Ellis'e "Ameerika psühhopaat"-i hakkasin lugema. Väga huvitav on siiamaani. See on tõesti selline nagu ette kujutasin ja nagu mulle räägiti. St. et kõike on väga detailselt kirjutatud. Bateman'i hommiku kirjeldamine oli super. Lambikas tilu-lilu tekst igasugustest šampoonidest, juuksepalsamitest ja muudest hooldamisvahenditest, aga fuck noh: hästi kirjutatud. Täpselt nagu QT dialoog. Väga tähtsusetu tilu-lilu, aga ikka naudid.

Pooleli on ka veel Isa Goriot, kust 50 lehte on loetud, aga kuna mind see absoluutselt ei koti ning ei lugenud väga süvenenult, siis ma ei mäleta põhimõtteliselt midagi, mille kohta selle 50 lehekülje jooksul lugesin. Kohustuslik kirjandus on leim, ausalt. Homme on raamatutöö selle peale. Väga tore.
Kasutaja avatar
Garli
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas JazZ- » 29. November 2009, 14:47

"Jevgeni Onegin" sai läbi loetud. Iseenesest isegi päris tšill raamat, Puškinil oli vähemalt huumorimeelt.
Nüüd tuleb käsile võtta siin foorumis nii palavalt kiidetud "Isa Goriot". Jepijee.
Kasutaja avatar
JazZ-
Aasta foorumlane 2018
Aasta foorumlane 2018

EelmineJärgmine

Mine Vaba teema

• Statistika
  • Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist