Neitsi Maali filmiauhinna pälvis "Seltsimees laps"

Teadaanded

Eesti Filmiajakirjanike Ühingu filmiauhinna Neitsi Maali võitis Moonika Siimetsa debüütmängufilm "Seltsimees laps", mis põhineb Leelo Tungla raamatul. Neitsi Maali viie nominendi hulka jõudsid veel Jaanis Valgu "Ahto. Unistuste jaht", Anu Auna "Eia jõulud Tondikakul", Kiur Aarma ja Raimo Jõeranna "Rodeo" ning Liina Trishkina-Vanhatalo "Võta või jäta".

"Eesti Vabariik 100 filmiprogramm andis filmitegijatele võimaluse tõsiselt tiibu sirutada ning programmi avafilmi võib julgelt lugeda siinse kino absoluutsete tippteoste sekka. Hääletustulemused olid sellegipoolest väga tasavägised ning tänavuste tugevate filmide rikkalikkus koos suure vaatajaarvuga peaks andma selge signaali nii rahastajatele, poliitikutele kui ka publikule, et Eesti filmil läheb vajaliku toe ning usalduse korral suurepäraselt," ütles Eesti Filmiajakirjanike Ühingu esimees Andrei Liimets.

Aasta levifilmiks valiti Martin McDonagh lavastatud põnevusdraamat "Kolm reklaamtahvlit linna servas" leina, viha ja kättemaksu teravmeelse kujutamise eest viisil, mis on ühtaegu igavikuline ja valusalt tänapäevane. Filmi levitajaks Eestis on Estonian Theatrical Distribution OÜ.

Aasta filmiajakirjanikuna tunnustati Hendrik Allat tegusa toimetaja- ja kriitikutöö eest filmikultuuri edendamisel Postimehe lehe- ja veebiveergudel.

Tänavu 26. korda välja antud Neitsi Maali on kõige pikaajalisem ja järjepidevam filmiauhind Eestis. Neitsi Maali pronkskujuga kaasneb rahaline auhind 2000 eurot, mille paneb välja Olympic Casino Eesti, aasta filmiajakirjaniku stipendiumi annab välja Neitsi Maali auhinnagala toetaja Eesti Kultuurkapital. Eesti Filmiajakirjanike Ühing tegutseb alates 1993. aastast ja on rahvusvahelise filmiajakirjanike organisatsiooni FIPRESCI liige.

Levifilmide edetabel


1. "Kolm reklaamtahvlit linna servas" (Estonian Theatrical Distribution OÜ)
2. "Florida projekt" (A One Films Estonia OÜ)
3. "Poevargad" (Must Käsi 2 OÜ)
4. "Kutsu mind oma nimega" (ACME FILM OÜ)
5. "Ekstaas" (Bestfilm.eu OÜ)
6. "Lucky" (Must Käsi 2 OÜ)
7. "Süüdlane" (Estinfilm OÜ)
8. "Mina, Tonya" (Estonian Theatrical Distribution OÜ)
9-10. "Täht on sündinud" (ACME FILM OÜ)
9-10. "Maja, mille Jack ehitas" (Estinfilm OÜ)

Toimetas: Ralf
4. jaanuar 2019, kell 11:42

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga