Kinodesse jõuab dokumentaalfilm helilooja Tõnu Kõrvitsast

Filmiuudised

Alates 7. novembrist jõuab kinodesse Marianne Kõrveri muusikadokumentaal "Tõnu Kõrvits. Lageda laulud". Tegemist on filmiga helilooja Tõnu Kõrvitsast, mis on valminud Eesti Filmi Instituudi ja Kultuurkapitali toel ERRi portreefilmide sarjas.

Tõnu on üks mängitumaid Eesti heliloojaid, kes ei ava end just sageli, inimesena eelistab ta alati jääda pigem varju. Tema isikut ja muusikat kannab saladus, millest osasaamine on mõeldud neile, kes vaatavad sõnade taha, unustavad end kuulama ning lasevad Tõnu loodud helidel end kaasa viia müstilisele ja poeetilisele teekonnale, mille lõppedes on kõigis midagi muutunud.

Film "Tõnu Kõrvits. Lageda laulud" on oma nime saanud Tõnu samanimelisest kooritsüklist, mille aluseks on Emily Brontë pea gootilikult tume poeesia, mis kannab endas õrnu looduskujunditesse tõlgitud hingeseisundeid. Tõnu lummavalt jõulised "Lageda laulud", mis on olnud Amazoni edetabelis enimmüüdud klassikaplaat, on ühtlasi ka filmi nii muusikaliseks kui ka sisuliseks keskmeks.

"Tõnu Kõrvits. Lageda laulud" on film heliloojast, tema muusikast ning inimestest, keda see muusika sügavalt puudutab.

Muusikalisel rännakul Tõnu Kõrvitsa „Lageda lauludega“ osalevad Doris Kareva, Tõnis Kõrvits, Mark Raidpere, Kersti Kaljulaid, Gunnar Männik, Rein Ränk, Tiit Käit, Virve Liitvee.

Režissöör on Marianne Kõrver, operaatorid Marianne Kõrver ja Margus Sikk, helirežissöör Lauri-Dag Tüür, stsenaariumi konsultant Ülo Krigul. Filmi on tootnud Klaasmeri.

Toimetas: Ralf
24. oktoober 2018, kell 16:42

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga