Oscarid 2018: Parima filmi auhinna favoriidid

Filmiuudised

Auhinnajagamise hooaja pikk ja vaevaline tee saab lõpuks lõpu 4. märtsil, kui 2018. aasta Oscarite galal - mida teist korda järjest juhib Jimmy Kimmel - valitakse järjekordsed võitjad. Kuigi mõned võitjatest tunduvad juba teada olevat - näiteks kõik neli näitlemise katergooriat tunduvad juba üpris kindlad olevat - on teised aga ikka veel lahtised, kaasaarvatud kõige suurem võitja: parim film.

Seega, kes saab pühapäeva öösel Oscari kullaga kaetud? Alanud on ka panustamine Betsafes's erinevate kategooriate parimate peale.

ÜLEVAADE

Parima filmi kategoorias on nomineeritud 9 üksteisest väga erinevat filmi, seega uurime miks nad vaatamist väärt on:

"Call Me by Your Name" - Luca Guadagnino seksuaalsest ärkamisest rääkiv maalilises Itaalia maakohas toimuv film keskendub teismelisele poisile, kes astub 1983. aasta suvel oma isa assistendiga salajasse romantilisse suhtesse.

"Darkest Hour" - Winston Churchill (rollis muljetavaldav Gary Oldman) valitakse Suurbritannia peaministriks ning on kiirelt ümbritsetud draamast Joe Wrighti Teise Maailmasõja ümberjutustuses. Suure tõenäosusega saab Gary Oldman siit ka parima meespeaosatäitja auhinna kätte. Oldman sai sama rolli eest tänavu ka Kuldgloobuse.

"Dunkirk" - kolm lugu kangelaslikkusest, mis koonduvad Teises Maailmasõjas toimunud 400 000 liitlasriikide sõdurite evakuatsiooni ümber. Filmitegija Christopher Nolan paneb publiku oskuslikult otse lahingu keskele nii maal, merel kui ka õhus.

"Get Out" - Jordan Peele’i erinevate žanritega meistriteos mustanahalisest fotograafist ning tema keerulisest külastusest oma valgenahalise tüdruksõbra vanemate juurde käsitleb rassismi Ameerikas läbi targa satiiri ning õuduse kujundite. See on rohkemat kui "praeguse hetke" film - see on ka meelt lahutav ning rahuldav suuremale vaatajaskonnale.

"Lady Bird" - Kirjanik/lavastaja Greta Gerwigs'i vastupandamatu draama-komöödia keskendub oma veidruses Sacramentost pärit teismelise tüdruku Lady Birdi elule läbi aasta. Loo keskmes olev tüdruk ei suuda ära oodata hetke, kui saaks põgeneda oma katolikust koolist, kodulinnast ja käsutava ema mõju alt.

"Phantom Thread" - Snoobist Londoni õmbleja rabeleb seoses oma uue noore muusaga raskustes. Perioodi draama, mis taasühendab Day-Lewise "There Will Be Blood" filmitegija Paul Thomas Andersoniga, on esialgu malbe ning aeglase põlemisega, kuid muutub imeliselt käänuliseks just lõpu saabudes.

"The Post" - Steven Spielberg’i 1970. aastatel toimuv Pentagoni paberite draama on film, mis on loodud parima filmi sära jaoks, koos Hollywoodi legendide (Tom Hanks ja Meryl Streep), ajaloo ja ajatusega, mis seostuv ebakindla suhtega Valge Maja ja meedia vahel nii siis kui ka praegu.

"The Shape of Water" - Kõrvuti Külma Sõja aegse paranoiaga, on Guillermo del Toro fantaasia romantika külluslik ja emotsionaalne muinasjutt, mille keskel on koristaja, kes ei saa rääkida ning amfiibinimene Lõuna-Aafrikast. Del Toro kombineerib vilunult usutava liikidevahelise armastusloo perioodile kohaste teemadega.

"Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" - lavastaja Martin McDonagh must komöödia sulatab vilunult musta huumori tragöödiaga ning seda loos ühest halvast emast, kes peab kohalike võime vastutavateks sest tunneb, et tema tütre mõrva lahendamiseks ei tehta mitte midagi. McDormand kasutab ühes oma siiani tugevamais rollis keevalisi emotsioone ja lõikavat huumorit. Filmi peaosalist kehastav Frances McDormand on kõige tõenäolisem kandidaat ka parima naispeaosatäitja tiitlile.

ENNUSTUSED

Aastal, kus kõik suured kategooriad tunduvad juba paigas olevat, on parim film - kõige suurem auhind - ikka veel lahtine. Tavatarkuse järgi on ainult viis filmi, millel on reaalne võimalus parima filmi kategooria võita: "Dunkirk", "Get Out", "Lady Bird", "The Shape of Water" ja "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri". Kuid isegi selles osas on raske kindel olla, võttes arvesse eelvalimiste veidrusi. (Ilma pikema jututa: hääletajad panevad kandidaatidele hindeid; võitja selgub alles siis, kui üks film kogub üle 50% häältest)

Võttes arvesse selle edu kogu auhinnajagamise hooaja jooksul, on "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" siin favoriit, kui mitte mõelda tõsiasjale, et selle lavastaja, Martin McDonagh, jäi parima lavastaja kategoorias nominatsioonist ilma. (Ben Affleck'i "Argo" võitis 2013. aastal ilma parima lavastaja nominatsioonita, kuid too aasta oli ulmeline ka.) Guillermo del Toro on arvatavasti favoriidiks võitmaks parima lavastaja auhinda ning paljud arvavad, et "The Shape of Water" võidab ka selles kategoorias - samas aga, paljud arvasid ka, et "La La Land" teeb "Moonlightile" ära ja et "The Revenant" võidab auhinna "Spotlighti" ees. "Get Out" võib siinkohal olla üllataja rollis. Inimesed kellele see meeldib, neile see tõesti väga meeldib; sellest on saanud eri rassist inimestele Hollywoodis justkui koondumispunkt; ning neile, kellele meeldivad "The Post", "Phantom Thread" ja "Call Me by Your Name" on see üldiselt teiseks lemmikuks — kõik eelpool toodud filmid võivad aga ära kukkuda. Kui nii juhtub, oleme Sunken Place-st teisel pool, kuid ausalt öeldes: see mida sina arvad, võib olla sama hea nagu see, mida arvame meie.

Toimetas: Soprano
4. märts 2018, kell 14:24

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga