Filmiveebi kasutatakse hariduslikel eesmärkidel

Teadaanded

Meieni jõudis huvitav info, et kirjastus Avita 2013. aastal väljaantud "Kirjanduse õpik 6. klassile, I osa" (autoriteks Jaak Urmet, Lauri Vanamölder) ja sellega kaasas käiv "Kirjanduse töövihik 6. klassile" kasutab ülesannetes Filmiveebi andmebaasi. Vaata pilti uudise lõpus.

Näiteks peavad koolilapsed lehelt üles otsima filmid "E.T. - sõber kaugelt" (kahjuks on ülesandes kirjutatud valesti "ET: sõber kaugelt", mis natukene raskendab otsimist) ja "Texase mootorsaemõrvad" (pole täpsustatud, mis aasta filmi mõeldakse). Töövihikusse peab märkima filmide ilmumisaasta, maa, žanri ning täitma lahtri, millest film räägib.

6. klassi I poolaasta näidistöökava.pdf faili esimesel lehel on lisamaterjalide all ka kenasti ära mainitud www.filmiveeb.ee link ning ühes tavapäraste tunnitegevuste tabelis on üheks punktiks toodud "infootsing ja tabeli täitmine Filmiveebist".

Huvitav on muidugi see, et 6. klassi õpilasi on pandud otsima õudusfilmi "Texase mootorsaemõrvad", mille 2006. aasta versioon oli vähemalt meil kinodes alla 14-aastastele keelatud. 6. klassis käivad reeglina u. 12-aastased. Samas pole neil vaja ülesande täitmiseks filmi vaadata, ent huvitav filmivalik on see siiski.

Edu otsingutel, lapsed! Filmiveebi meeskonnal on au olla abimeheks Teie hariduse saamisel. Külastage meid julgelt ka koolivälisel ajal. :)
P.S. Lubame, et teeme millalgi täpitähtedega filmide otsingu korda.

https://www.avita.ee/20225

Toimetas: Soprano
6. detsember 2017, kell 09:57

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga