Tartuffi avab romantiline komöödia autistidest

Sündmused

PÖFFi armastusfilmide festival Tartuff kuulutas välja avafilmi, milleks on Rachel Israeli "Tagasi pole vaja" - romantiline komöödia kahest täiskasvanuikka jõudnud autistist, kelle vahel tärkab suur armastus.

Nimekal Tribeca festivalil kolm auhinda võitnud ja filmipressis hulga positiivset tagasisidet saanud USA linateos vaatleb vahetult, mõnusa sooja huumoriga meie seas elavaid ja igapäevaselt hakkama saada üritavaid autiste, kes ei taha olla elus vaid passiivsed osalejad.
Filmi muudab eriliseks see, et nii pea- kui suur osa kõrvaltegelastest pole professionaalsed näitlejad, vaid autistliku häirega inimesed ise.

"See on südantsoojendav, naerutav ja pidevalt üllatav film, mis avab ukse nende inimeste maailma, keda me mängufilmides kuigi sageli ei näe," nagu resümeeris Tribeca festivali žürii.
Lisaks kinnitas Tartuff kavva ameeriklase Brian Crano filmi "Nõusolek", šveitslanna Petra Volpe filmi "Jumalik kord" ja norraka Rune Denstad Langlo filmi "Tere tulemast Norrasse!". Juba varem olid sinna valitud poolatari Maria Sadowska "Armastuse kunst", austraallaste Bentley Deani ja Martin Butleri "Tanna", ameeriklase Rob Reineri "Olla Charlie" ja retrospektiivteosena Baz Luhrmanni "Moulin Rouge". Kogu programmi avalikustab festival juuli keskel.

PÖFFi armastusfilmide festival leiab tänavu aset 7.-12. augustini peamiselt Tartus Raekoja platsil, kuhu tuleb 1500 istekohta. Traditsiooniliselt näidatakse lisaks mängufilmidele Athena keskuses dokumentaalfilme ja osaleda saab eriüritustel. Kõik linateosed on vaatajatele tasuta ja mängufilmid varustatud ka eestikeelse tõlkega.

Tartuff on Baltikumi suurim vabas õhus toimuv filmifestival, mis eelmisel aastal kogus ligemale 18 000 külastust.

Toimetas: Ralf
30. juuni 2017, kell 17:27

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga