Eriprogramm David Lynchist 7.-17. juunini kinos Artis

Sündmused

Kino Artis toob vaatajani eriprogrammi kummaliste atmosfääride meistrist David Lynchist. 7. - 17. juunini toimuv filmiprogramm tutvustab arthouse'i ühe kuulsaima ning unikaalseima režissööri David Lynchi loomingut ning isikut.

Vaataja saab võimaluse jõuda lähemale David Lynchi saladuslikule persoonile läbi uue dokumentaalfilmi "David Lynch: The Art Life" (2016), milles Lynch jutustab oma elu ja loometeed kujundanud intiimsetest seikadest. David Lynch viib meid rännakule läbi oma kujunemisaastate alates idüllilisest kasvatusest Ameerika väikelinnas kuni Philadelphia pimedate tänavateni, meenutades sündmusi, mis on kujundanud kinomaailma üht kõige mõistatuslikumat režissööri.

Eriprogramm ei oleks täiuslik ilma Lynchi parima filmita – "Blue Velvet" (1986), mille suurepärane värvigamma, erootiline pahelisus ja veider huumor on jäänud tänaseni aegumatuks. Ameerika kultusfilmi "Blue Velvet" 30 aastapäeva puhul tuli eelmisel aastal välja filmi uuesti restaureeritud versioon ja nüüd on võimalus Artises näha seda neo-noiri žanri kuuluvat müsteeriumit, mida paljud peavad David Lynchi parimaks lavastajatööks. Hallutsiongeenne, kummaline, ja perverssne lugu, mis jääb kauks kummitama, jutustab naiivsest paipoisist Jeffrey'st, kes elab Ameerika paradiisilikus väikelinnas, kuid tutvub kohalikus ööklubis laulva masohhistliku femme fatal´i ning selle psühhopaadist armukese Frankiga, millele järgnevad painavad seiklused.

Dokumentaalfilm "Blue Velvet Revisited" (2016) on aga harukordne võimalus piiluda ühe kõigi aegade häirivama ja kultuslikuma filmi võtteplatsile läbi Super-8 formaadis kaamerasilma. "Blue Velvet Revisited" on dokumentaalfilm, mis baseerub materjalidel, mis filmiti David Lynchi lavastatud "Blue Velveti" võtete ajal 1985 aastal USA-s. Peter Braatz sai tollal David Lynchilt endalt eksklusiivsed õgused jälgida hiljem legendaarseks saanud filmi tootmist. Nüüd 30 aastat hiljem on võimalus publikult külastada tollast võtteperioodi ja minna 85 minutilisele rännakule, mis jagab vaatajaga peidetud varandust.

Seansid:
DAVID LYNCH: ART LIFE: 7, 8, 10, 13, 14, 17 juuni 19:30 ja 16. juuni 21:00
BLUE VELVET: 9. ja 15. juuni kell 19:30
BLUE VELVET REVISITED: 11. juuni kell 19:30

David Lynchi eriprogramm saab teoks Eesti Kultuurkapitali toetusel.

Piletid saadaval kino Artise koduelehel www.kino.ee ja kino Artise kassast
Eriprogrammi info: http://www.kino.ee/Events/David_Lynchi_eriprogramm

Toimetas: Soprano
6. juuni 2017, kell 01:38

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga