HÕFFil esilinastub Mart Sanderi täispikk õudusfilm

Sündmused

HÕFF on saanud täiendust veel ühe eesti filmi esilinastusega, milleks on Mart Sanderi esimene täispikk õuduspõnevik "Juhuslik nimetaja" (2017). Linateose aluseks on Sanderi samanimeline monolavastus.

Filmi autori sõnul on tegu närvesööva psühholoogilise õuduslooga kirjanikust, kellel areneb ühel ööl kummaline telefonivestlus anonüümse helistajaga.

"Kahe aasta eest kirjutasin mononäidendi "Juhuslik nimetaja", millega tiirutasin aasta jooksul ringi nii Eestis kui ka välismaal ja esinesin ka Broadwayl. Igal pool peeti etenduse süžeed huvitavaks ja uudseks. Nii tekkiski mõte sellest lavastusest filmiversioon teha – õudusfilm kannatab sageli veidi etteaimatavate süžeeliinide all. Kui laval olin üksi, siis filmiversiooni tõime sisse ka teisi tegelasi - kuid sisuliselt on see ikkagi film mehest, kes istub ühes toas ja räägib telefoniga. Kes ootab tempokat actionit, pettub kindlasti. Kes armastab filmidele kaasa nuputada ja mõttes sammhaaval mõistatust lahendada, see ehk jääb rahule," sõnab Mart Sander.

Filmi peaosalist kehastab Mart Sander, teistes osades Liis Tarvis Flack, Louis Zezeran, James Arney jt. Filmi operaator on Roland Rammul, filmi on tootnud FilMinistry.

"Juhuslik nimetaja" linastub HÕFFil laupäeval kell 19.30 Haapsalu kultuurikeskuse rõdusaalis. Filmi esilinastusel viibib autor koos kaasnäitlejate ja võttegrupiga.

Vaata filmi treilerit:


Kokku näeb tänavusel festivalil 28 täispikka filmi. Lisaks eri žanre koondavale põhiprogrammile, kust leiab viimase aasta parimaid, julgemaid ja originaalsemaid linateoseid, näidatakse publikule ka nostalgiast tiinet retroprogrammi, jätkatakse friigi- ja B-filmidega ning oma kindel koht kuulub ka ekstreemfilmiseansile.

Väljakuulutatud filmid leiad siit.

Festivali sooduspassid on saadaval Piletilevis 31. märtsini.

Toimetas: Rasmus
31. märts 2017, kell 00:06

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga