HÕFF toob kohale Prantsuse kannibalid ja Uganda odavkino

Sündmused

28.-30. aprillini kestev Baltimaade suurim žanrifilme demonstreeriv Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival (HÕFF) toob selgi aastal Haapsalusse kohale viimase aja põnevamad õõvafilmid, huvitavad külalised ning mitmed eriüritused.

Festivalil näeb kokku 30 täispikka filmi. Lisaks eri žanreid koondavale põhiprogrammille näidatakse publikule ka retroprogrammi. “Oleme tänavu suuremat rõhku pannud väga erisuguste filmižanrite väljatoomisele, mistõttu võime kindlalt väita, et eelkõige põhiprogrammis ei kohta ühtegi identse žanrimääratlusega filmi," sõnas Helmut Jänes ja lisas, et filme jagub nii õõvafilmide austajatele kui ka peresõbralike fantaasiafilmide publikule.

"Samuti oleme uhked tänavuaastase friigi- ja retroprogrammi üle, mis pakuvad mõnusat ja ootamatut avastamisrõõmu ja teeb ninanipsu neile, kes arvavad, et originaalsed ja hullumeelsed ideed on filmimaailmast otsa saanud,” ütles festivali programmipealik.

Põhiprogramm


"Toorelt" ("Raw"), rež: Julia Ducournau


Prantsuse režissööri Julia Ducournau õudushitt taimetoitlasest veterinaartudengist, keda sunnitakse rebaste ristimispeol toorest liha sööma ning mille maitse saab neiu üle võimust. Viimase aasta üks sensatsioonilisemaid mängufilme on pannud vaatajad nii vaimselt kui ka füsioloogiliselt proovile alates selle esilinastusest 2016. aasta Cannesi filmifestivalil.

"Armastuse nõid" ("The Love Witch"), rež: Anna Biller


Ameerika režissööri Anna Billeri stiilne kummardus 1970. aastatel ja giallo-filmidele on lahe komöödia, mõnusalt värviline, natuke napakas, soe ja seksikas film kõigile neile, kes HÕFF-i kavast eriti sõbralikku fantaasiafilmi otsivad.

"Sünge lugu" ("A Dark Song"), rež: Liam Gavin


Debütant Liam Gavini süngetes toonides vändatud okultismifilm üllatas oma detailirikka teemakäsitlusega nii publikut kui ka kriitikuid juba selle esilinastusel. Suurepärane heliriba, head osatäitmised (sh HÕFF-i vana tuttava Steve Orami poolt) ning filmi ootamatu finaal lubavad ühte festivali võimsaimat üllatust.

"Päästik põhja" ("Free Fire"), rež: Ben Wheatley


Ben Wheatley (“Kill List”, “High Rise”) värske retropõnevik on meelierutavalt kvaliteetne meelelahutus Ringo Lami ja Sam Peckinpahi action-filmide stiilis. Linateos viib vaataja 1978. aasta Bostonisse. Relvaärikad kohtuvad mahajäetud laohoones ning nende vahel lahvatab meeletu tulevahetus, kus igaüks püüab oma nahka päästa.

Friigifilmid


"Bad Black", rež: Nabwana I.G.G.


Tänavune kroonijuveel Ugandast pärineb Wakaliwoodist - filmitööstusest, kus filme tehakse kohaliku legendi Nabwana Isaac Godfrey Geoffrey (tuntud kui IGG) valvsa pilgu all ning eelarvega 200 dollarit tükk. See on Aafrika stiilis action-komöödia. Kuid kui naerukrampidesse kõngemine pole meelepärane, siis seda filmi pigem ei soovita.

"Kaiju Mono", rež: Minoru Kawasaki


Kultusfilmi “The Calamari Wrestler” (2005) autori uus taies toob ekraanile plastikust tankid ja paberist helikopterid, tõestades, et jaapani B-filmi parimad ajad ei ole jäänud möödanikku. Kui "Tujurikkuja" Hiidansipi ja Hiidhaloneni mega-võitlus ajas teid naeru pärast tugitoolilt pikali ja pani vaimustusest röökima, siis olge kindlad, et "Kaiju Mono" on just teie film.

XII HÕFF toimub 28. aprillist – 30. aprillini Haapsalu kultuurikeskuses. Haapsalu Õudus- ja Fantaasiafilmide Festival on rahvusvahelise Euroopa fantastiliste filmide föderatsiooni Méliès liige.

Kogu festivali kava avalikustatakse 7. aprillil.

Toimetas: Rasmus
1. märts 2017, kell 23:46

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga