Eestisse jõuab saksa film Tambet Tuisuga

Filmiuudised

Sellest nädalast hakkab Eesti kinodes jooksma filmiga "Good Bye, Lenin" kuulsaks saanud sakslase Wolfgang Beckeri uus teos "Mina ja Kaminski".

"Mina ja Kaminski" on Daniel Kehlmanni menuromaanil (ilmunud eesti keeles 2011 kirjastuselt Atlex) põhinev mängufilm auahne ajakirjaniku Sebastian Zöllneri (Daniel Brühl, "Rush") ja elutee koidikul oleva kunstniku Manuel Kaminski ühisest teekonnast.

New Yorki ja Pariisi kunstiringkonnis mängleva kerglusega figureerivat noort Kaminskit kehastab Tambet Tuisk. Vana Kaminskit mängib kuulus taani karakternäitleja Jesper Christensen, keda kinokülastajad tunnevad viimastest James Bondi filmidest. See on road-movie isiklikest ambitsioonidest, sõprusest ja luhtunud armastusest.

Tuisk annab näo nägemist kaotavale noorele kunstnikule, kes kuulsusrikaste arhiivikaadrite kaudu ellu äratatakse. Tema ja taanlase Christenseni loodud karakter Manuel Kaminski on resoluutne, samas mänguline loojanatuur. Tragikoomiline seiklusfilm pilab kunstiringkondade kõrkust, 21. sajandi pealiskaudset teotahtelisust ning sugulussidemete materialiseerumist.

"Mina ja Kaminski" linastub Eesti kinodes alates 6. maist. Tallinnas näeb filmi kinodes Artis ja Coca-Cola Plaza ja Tartus kinos Ekraan. Sel neljapäeval kell 18.45 toimub Artises filmi esilinastus, millele teeb sissejuhatuse Daniel Kehlmanni kirjutatud raamatu eesti keelde tõlkinud Kristel Kaljund.

kultuur.err.ee

Toimetas: Ronet
3. mai 2016, kell 10:56

Videod

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga