Netflix laieneb tänavu Eestisse

Sündmused

Internetis filme ja sarju vahendava Netflixi esindaja kinnitas täna "Aktuaalsele kaamerale", et sel aastal plaanitakse Eestisse laieneda. Netflixi teatel tahab ettevõtte saada selle aasta lõpuks globaalse haarde ning muu hulgas on nende plaanidesse kirjutatud ka Eesti.

Täpsemat infot, millal Netflix eestlastele kättesaavaks muutub või milline saab olema filmivalik, praegu veel ei anta.

Interneti põhine voogedastuskeskkond Netflix on üks maailma suurimaid filmide ja sarjade vahendajaid ja tootjaid. Netflix, mis loodi 1997. aastal Californias, pakkus eelmise aasta oktoobri seisuga kokku 69 miljonile kliendile VOD (video-on-demand) teenust.

Tehnoloogiauudiste portaal Geenius kirjutas eelmise aasta lõpus toetudes anonüümsele allikale, et kõik rahvusvahelised teenusepakkujad on võtnud tõsiasjaks selle, et Netflix on otsustanud 2016. aasta esimeses kvartalis muuhulgas ka Eestisse laieneda.

Portaali väitel on Netflix käesoleva aasta sihiks seadnud enda teenuse pakkumise 200 riigis. Seejuures pole Eesti Netflixi jaoks oluline verstapost, sest tänaseks on ametlikult teada antud, et 2016. aastal sisenetakse ka Hong-Kongi, Taiwani, Singapuri, Lõuna-Korea ja Kambodža turule, mis on rahvaarvu poolest Eestis oluliselt suuremad riigid.

Mitte-ametlikult on räägitud Netflixi sisenemisest India turule, kus on hinnanguliselt 280 miljonit internetikasutajat.

Starman Grupi äriarenduse direktor sõnas Geeniusele, et nende hinnangul ei mõjutaks Netflixi jõudmine Eestisse nende äri negatiivselt.

http://uudised.err.ee/

Toimetas: Soprano
6. jaanuar 2016, kell 17:51

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga