ERRi telekanalid jõuavad septembris vaatajani HD-kvaliteedis

Teleuudised

7. septembrist alustab rahvusringhääling telekanalite ETV ja ETV2 edastamist HD (1080i) kvaliteedis. Samuti lisanduvad digitelevisiooni subtiitrid, mis annavad televaatajale võimaluse valida subtiitreid erinevas keeles (eesti, vene, vaegkuuljate) või jätta need kodusel televiisoril üldse kuvamata.

HD-kvaliteedis telepilt jõuab esialgu Starmani ja Elioni klientideni, loodetavasti tulevikus hakkavad HD-telepilti edastama ka teised teenusepakkujad. Tavaantenniga digitelevisiooni (DVB-T) vaataja HD-telepilti praegu nägema ei hakka.

HD-pildi nägemiseks peab televiisor ja/või teenusepakkuja digiboks olema võimeline esitama 1080i HD standardile vastavat telepilti. Viimastel aastatel müüdud televiisorid peaksid enamuses olema selleks võimelised.

Õhulevis säilib standardresolutsioonis (SD) telepilt, millele tulevad juurde valitavad subtiitrid.

Subtiitrite korrektseks kuvamiseks tuleb televiisor või digiboks seadistada kuvama subtiitreid oma vajaduse järgi valitud keeles. Valesti seadistatuna võivad subtiitrid ekraanilt kaduda või kuvatakse subtiitreid, mis ei ole vaataja jaoks sobivas keeles. Subtiitreid saavad valida ainult digitelevisiooni kasutajad.

Abi teleri ja/või digiboksi seadistamisel ning ETV ja ETV2 HD-kanali kanaliloetelust leidmisel saab oma televisiooni teenusepakkuja klienditoelt.

ERR töötab ka järelvaatamise osas HD-kvaliteedi suunas, kuid üleminek ei toimu samaaegselt telekanalitega.

Rahvusringhäälingu uus venekeelne telekanal ETV+ jõuab alates 28. septembrist eetrisse samuti HD-kvaliteedis.

Toimetas: Ronet
25. august 2015, kell 15:41

Lingid

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga