Täna algav 10. tARTuFF pakub mitmeid üllatusi

Sündmused

Täna algav 10. PÖFFi armastusfilmide festival tARTuFF üllatab lisaks filmiprogrammile droonide, AHHAA keskuse haridusprogrammi ja Arvamusfestivalide aruteludega.

Tartu raeokojaplatsil avatakse täna kell 22.00 suurejoonelise üllatusaktsiooniga 10. PÖFFi armastusfilmide festival tARTuFF. Festivali koostööpartnerid AHHAA keskus ja Arvamusfestival löövad kaasa põnevate ning harivate kõrvalprogrammidega.

Juubelit tähistav Eesti suurim vabaõhukino tARTuFF avab festivali täna õhtul traditsioonilise, armastuse suurimale sümbolile südamele pühendatud aktsiooniga, mis kaasab esmakordselt ka publikut ning mille jäädvustamiseks kasutatakse muuhulgas ka droonkaameraid. Seejärel avab festivali filmiprogrammi mitmete festivalide menuk, pöörane romantiline komöödia "Teistega voodis".

Üllatuse pakub ka üks tARTuFFi selle aasta partnereid AHHAA teaduskeskus, mis on festivali jaoks pannud kokku kaasahaarava haridusprogrammi. AHHAA töötubades saab tegeleda DNA eraldamise, võltshaavade meisterdamise ja südamelahkamisega ning omandada uusi teadmisi kriminalistikast. Mööda linna sõidab ka ringi teadusratas Maker Faire, mis näitab, kuidas muuta vett veiniks, panna lauajalad laulma või tekitada udupilvi. Töötoad toimuvad teisipäevast laupäevani algusega 14.00 raekoja platsil.

Filmidele eelnevasse õhtusesse vööndi kuuluvad ka Arvamusfestivali korraldatavad arutelud, mis haakuvad temaatiliselt nii tARTuFFi Elektriteatris näidatava dokumentaalfilmiprogrammiga kui ka tARTuFFi filmidele omaste eluliste teemadega.

4. augustil peetav, rattakultuuri olemust lahkav arutelul „Jalgrattaga linnas – moekas aksessuaar või praktiline liiklusvahend?“ toimib hea soojendusena festivalil linastuvale dokumentaalfilmile "Rattad autode vastu".

5. augusti arutelul "Fantaasia võimalikkus dokumentaalfilmis" kompavad dokumentaalfilmiga seotud inimesed ja teised filmihuvilised dokižanri piire. Viimasel ajal Eestis palju kirgi kütnud rändeteemat puudutab 6. augustil peetav arutelu "Eestist ja Eestisse – mugavusest paguluseni", mis on ajendatud festivalil näidatavast dokumentaalfilmist "Iraagi odüsseia".

7. augustil toimuv arutelu läheb tagasi tARTuFFi juurte juurde ja küsib arutelus "Mis on südamesoovi hind karjäärivalikul?" mis teeb inimesi õnnelikuks. Arvamusfestivali arutelud toimuvad raekoja platsil tARTuFFi telgis.

Kõik üritused on tARTuFF-il tasuta.

Toimetas: Ralf
3. august 2015, kell 16:48

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga