tARTuFF täidab sumedad augustiööd filmide maagiaga

Sündmused

3.-8. augustini toimuv 10. PÖFFi armastusfilmide festival tARTuFF muudab Tartu raekoja platsi armastusele ja väärtfilmikunstile pühendatud hiiglaslikuks vabaõhukinoks.

2006. aastast toimuv tARTuFF on kasvanud aja jooksul Baltimaade suurimaks vabaõhukinoks ning Tartu suurimaks igasuviseks kultuurisündmuseks, mida külastab kuni 5000 filmihuvilist päevas. Lisaks mitmekesisele mängufilmiprogrammile saab Elektriteatris vaadata dokumentaalfilmiprogrammi, osaleda vestlusringides ning võtta osa suurtest juubelipidustustest.

Juubeliaasta puhul kuuluvad festivali programmi kaks ajaloolist filmipärli, mis tänavu samuti olulisi tähtpäevi tähistavad. 50 aastat möödub Prantsuse Uue Laine suurkuju Jean Luc Godardi provokatiivse seikluspõneviku "Hull Pierrot" ilmumisest ning 25 aastat tagasi nägi ilmavalgust Hollywoodi ühe omapäraseima visuaalse käekirjaga lavastajana tuntud Tim Burtoni lummav meistriteos "Edward Käärkäsi", mis muuhulgas pani aluse peaosatäitjate Johnny Deppi ja Winona Ryderi staarikultusele.

Veel on festivali programmi kinnitatud ka Berliini Filmifestivalil Kuldkarule nomineeritud Peruu lavastaja Claudia Llosa unenäoline poeem "Hõljudes", milles teevad muljetavaldavad rollid Jennifer Connelly ja Cillian Murphy. Teine tõenäoline südamete vallutaja on tõusev täht Asa Butterfield, kes on kaasahaarav noore autistist geeniusena inspiratsioonifilmis "X+Y", mis suudab emotsioonide tormi vallandada ka nii ootamatul teemal nagu matemaatika.

Filmide programm täieneb jooksvalt 13. juulini. Värskeid uudiseid ja infot programmitäienduste kohta leiab festivali kodulehelt tartuff.ee ja Facebookist.

Toimetas: Ralf
1. juuli 2015, kell 11:10

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga