"Viiskümmend halli varjundit" püstitas Eestis mängufilmide kassatulurekordi

Teadaanded

Möödunud nädalal kinodesse jõudnud "Viiskümmend halli varjundit" püstitas Eestis mängufilmide rekordi, kui avanädalavahetusel filmi vaatamas käinud 30 025 inimest teenisid filmile ligi 170 000 eurot kassatulu.

Linateose levitaja, VaataFilmi juhi Siim Rohtla sõnul purustas film oma vaatajate hulga ja kassatuluga hulga rekordeid Eesti kinoajaloos. "Esiteks ei ole ühtki teist filmi tema avanädalavahetuse kolme päeva jooksul vaadanud nii suur hulk inimesi, teiseks on see läbi aegade populaarseim K14 vanusepiiranguga mängufilmi avang Eestis. Ainsad linateosed, mis on avanädalavahetusega suurema kassatulu teeninud, on animafilmi "Jääaeg" 3. ja 4. osa, mis aga kogusid oma avanädalavahetuse publiku viie päeva jooksul," loetles Rohtla filmi püstitatud rekordeid.

Filmistuudio Universal vändatud "Viiskümmend halli varjundit" osutus oodatult üliedukaks ka USA-s, kus see teenis avanädalavahetusel ennenägematud 81,7 miljonit dollarit. "Kuigi kriitikud ennustasid, et filmist saab vaid raamatust innustatud vallaliste daamide ajaviide, siis tegelikult sisustas "Viiskümmend halli varjundit" miljonite valentinipäevakohtingute programmi, mis tingis ka tohutu kassamenu," kinnitas Rohtla, kelle sõnul aitas film läinud nädalavahetusel purustada ka senised päevased piletimüügi rekordid Eesti suurimates kinodes Coca-Cola Plaza, Solaris Kino, Apollo Kino ja Cinamon.

Film valmis E. L. Jamesi samanimelise raamatu põhjal, mis pälvis kõikjal maailmas koduperenaiste erootiliste fantaasiate piibli staatuse ning müüs rekordilised 100 miljonit eksemplari enam kui 50 keeles. Sam Taylor-Johnsoni taktikepi all valminud filmis astub peaosatäitjana üles Melanie Griffithi ja Don Johnsoni võluv tütar Dakota Johnson ning tema seksuaalsusekäsitlust avardava armukese rolli kehastab näitleja, modell ja muusik Jamie Dornan.

Toimetas: Ralf
16. veebruar 2015, kell 16:19

Videod

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga