Cinamon toob Tartusse kaasaegse kino

Sündmused

Cinamon kaasajastas Tartu kino ja investeeris uude kinotehnikasse 300 000 EURi. Sel neljapäeval 11. detsembril avab lõuna- Eesti suurim, viie saaliga kino Cinamon uued HFR 3D tehnikaga kinosaalid. Uudne HFR 3D filminäitamise võimalus on kolmes Cinamoni viiest kinosaalist, uued filmiprojektorid on ka kino teistes saalides. Siiani oli HFR 3D tehnoloogia olemas vaid Tallinnas.

Cinamon lansseerib HFR 3D kino 11. detsembril Peter Jacksoni Kääbiku filmitriloogia viimase osaga "Kääbik: Viie väe lahing".

Cinamoni juhi Maret Vanaselja sõnul on rõõm suur, sest kaasaegne kinoelamus on emotsiooni kandev ning seda toetab aina enam tehniline teostus ja filmikaadrite edastamine. Pildi kvaliteet on kino jaoks väga oluline aspekt ning uudsed kino näitamise võimalused annavad palju suurema elamuse. Samuti võimaldab uus tehnika tuua vaatajani laiema filmivaliku kui seni.

Seitsmendat aastat Cinamon kinojuhina töötava Maret Vanaselja sõnul on kinol Tartu kunstielus väga suur roll. Tartus on täna kokku 9 aktiivset kinosaali, kokku 1029 istekohaga. 2013 a statistika kohaselt oli Tartus aastas 740 filminäitamist, mida külastati 497 302 korral. Võrrelduna näiteks teatritega on seda kaks korda enam. *
„Seoses digitaliseerimisega on filmide valik muutunud oluliselt laiemaks, kui aastal 2009 oli kavas 140+ filmi, siis aastal 2014 on neid kavas 210+,“ tõi ta välja huvitava fakti.

Mis on HFR tehnoloogia
HFR ehk kõrge kaadrisageduse puhul ei esine pildi vilkumist, värinat ega liikumishägu. Tänu liikumishäguta kaadritele on teravus suurem. Iga sekundi kohta näeb silm kaks korda rohkem kaadreid (tavapärase 24 kaadrit sekundis asemel on HFRis 48 k/s), mis annab filmile suurepärase ning mitmekülgse kvaliteedi. Mõne inimese jaoks on 3D formaat ebamugav värina ja vilkumise pärast, mida HFR 3D formaadi puhu ei esine. HFR 3D kogemus on oluliselt leebem ja silmisäästvam.

Cinamon
Cinamon on nooruslik ja perekeskne viie saaliga kinokeskus Tartu kesklinnas, kus kino proovib pakkuda filmivalikut ja eriüritusi, mõeldes kõigile. Kino on avatud seitse päeva nädalas ja korraga mahub kinno 693 vaatajat. Tuleval aastal kümnendat tegevusaastat tähistav Cinamon kinode kett on esindatud kõigis kolmes Balti riigis.

*Allikas: Tartu Statistiline ülevaade 2013 http://www.tartu.ee/data/Tartu_stat_aastaraamat_2014_veeb.pdf

Lisainfo:
www.cinamon.ee

Toimetas: Soprano
10. detsember 2014, kell 16:46

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga