Filmitööstusel oli ääretult kehv suvi

Filmiuudised

Ameerika filmitööstust üllatasid sellesuvised kehvad tulemused. 2013. aasta suvega võrreldes langes piletitulu USAs ja Kanadas 15 protsenti. Juulis tõid kinod sisse tervelt 30 protsenti vähem kui mullu. Viimati oli nii kehv suvi 1997. aastal.

Esimest korda 13 aasta jooksul ei ületanud Põhja-Ameerika turul ükski film 300 miljoni dollari piiri. Isegi kassatabelit juhtinud Marveli "Galaktika valvurid" ei suutnud suve päästa. Tegemist on raske löögiga, sest tavaliselt on just suvekuud need, mis inimesed kinno toovad. Pettumust ei valmistanud vaid kassahitid, põrujaid oli palju: lootusi ei täitnud Sylvester Stallone'i "Palgasõdurid 3", staariderohke "Patu linn 2", kriitikute poolt kiidetud "Homse piiril" ja "Kuidas taltsutada lohet 2" ning Cameron Diazi vürtsikas "Seksivideo".

Lisaks valmistasid pettumuse suurte frantsiiside järjed, näiteks tõid eelmiste suvedega võrreldes vähem sisse "Transformerid: Väljasuremine", "Lennukid 2" ja "Imeline Ämblikmees 2". Asjatundjad ennustasid mõningast kinohuvi vähenemist online-striimingute ja suurte telesündmuste nagu jalgpalli MM tõttu, kuid halvim suvi alates 1997. aastast oli üllatus.

"See on märkimisväärne erinevus," sõnas BoxOffice.com analüütik Phil Contrino. "Meil oli vaja rohkem filme, mis teeninuks koduturul 80 kuni 150 miljonit dollarit. Need oleks aidanud kompenseerida suurimate kassahittide puudujääke." Contrino lisas, et tuleval aastal on kindlasti oodata paremat tulemust. "Filmitööstus on tsükliline ja tegemist on kahtlemata kehvema aastaga, kuid selle üheks põhjuseks on see, et 2015. aasta nimekiri on niivõrd muljetavaldav. Paljud tugevamad frantsiisid valmistuvad 2015. aastaks ja selle tõttu kannatas 2014."

elu24.postimees.ee

Toimetas: uLtImAtEcRiTiC
1. september 2014, kell 14:54

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga