Filmiarvustus: "Kapten Ameerika: Talvesõdalane"

Arvamused

Loe äsja kinodes linastunud põnevusfilmi "Kapten Ameerika: Talvesõdalane" arvustust. Film on jätk 2011 aastal linastunud "Kapten Ameerika: Esimene tasuja" ja sellele järgnenud "Tasujad" filmidele.

2011 ilmus Marveli koomiksikangelane Kapten Ameerika suurele kinolinale Joe Johnstoni lavastatud filmiga "Captain America: The First Avenger", mis oli pigem keskpärane kui hea teos. Jättes kõrvale eepilise teose "The Avengers" (2012), saab öelda, et nüüd meie kinodesse saabunud "Captain America: The Winter Soldier" on kõige parem Marveli film, mida olen näinud. Lavastajatest vennad Anthony ja Joe Russo on saanud hakkama tõeliselt nauditava filmiga.

"Kapten Ameerika: Talvesõdalane" jätkab sealt, kus "The Avengers" pooleli jäi. Peategelane Steve Rogers kohaneb ja õpib praegust aega ja kultuuri ning vahepeal lahendab S.H.I.E.L.D.-i jaoks mõned keerulisemad missioonid. Viimane lahendatud ülesanne toob endaga kaasa keerulise saladuste ja korruptsiooni valangu, mis viib Kapten Ameerika kokku eriliselt hirmutava Talvesõdalasega, keda tundub olevat pea võimatu alistada.



Ülisuure eelarvega eepilist kinoelamust nagu seda on "Kapten Ameerika: Talvesõdalane" olen juba harjunud Marveli poolt ootama, kuid ei osanud arvata, et supersõdur Steve Rogers võiks olla parem kui mistahes Raudmehe film. Võrreldes loo eelmise filmiga ( alapealkirjaga "Esimene tasuja") on areng olnud hüppeline. Chris Evans on suutnud luua tõeliselt meeldiva ja nn badass karakteri, kes hakkas mulle meeldima rohkem kui mistahes teine koomiksikangelane. Kiiduväärt on filmi stsenaristide Christopher Markuse ja Stephen McFeely oskus luua kapteni kilbist ikooniline ründerelv (nagu Thori haamer, Hulki lühikesed püksid), kaasahaarav dialoog ja üllatavalt usutav lugu (Marveli universumis), lisades palju meeldivaid üllatusi koomiksifännidele.

Tegemist on juba kolmanda filmiga, kus Kapten Ameerika ülesse astub, kuid alles nüüd on näha ja tunda mehe tõelist iseloomu ja vankumatut õiglustunnet. Samuti on Talvesõdalane tõeliselt võimas karakter. Iga stseen, kus Talvesõdalane ennast näitab, lõpeb kiiresti ja brutaalselt. See müstiline supersõdur on sedavõrd tugev ja võimas, et kahtlesin kas temast filmi lõpuks üldse jagu saadakse.

Uues Kapten Ameerika filmi vaatamine nõuab natukene eelteadmiseid, seega oleks soovitatav ära vaadata Kapten Ameerika esimene film ning "The Avengers". Filmi pealkiri on tegelikult eksitav, sest lugu ei olegi niivõrd Talvesõdalasest, kui hoopis millestki palju hullemast ja suuremast. Terve film on väga hea tempoga ning vahel jääb mulje, et natukene isegi liiga hoogne. Samuti arvan, et film peaks olema natukene lühem, sest kohati on sees veidrad stseenid (dialoog AI arvutiga ning mitme keldrikorruse sügavuselt äkitselt maa peale sattumine). Hea on näha, et Samuel L. Jackson saab lõpuks rohkem ekraaniaega, andes lootust, et on tulemas ka Nick Fury individuaalne film. Anthony Mackie on hea ja humoorikas lisa (teine mustanahaline kangelane peale "Raudmees 3" filmi) ning Scarlett Johansson saab Musta Lesena näidata selle müstilise naise inimlikumat poolt. Kindlasti peaks kiitma ka Robert Redfordi väga kalkuleeritud rolli. Lõpetuseks ütlen, et kinofilmina on tegemist väga esmaklassilise meelelahutusega. Teoses on olemas nalja, ehedat äktsionit, kaklemist, plahvatusi ja tagaajamisstseene, mis jäävad meelde. Kindlasti julgen seda soovitada.

Filmile hindeks annan korralikud seitse punkti. 7/10.

www.filmiarvustus.eu

Toimetas: Kaido
15. aprill 2014, kell 15:56

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga