Seitsmes Jaapani animatsiooni ja popkultuuri festival AniMatsuri toimub 20.-22. septembril!

Sündmused

20.-22. septembril toimub Tartus juba seitsmes Jaapani animatsioonile ja popkultuurile pühendatud festival AniMatsuri. Festivali avab reedel, 20. septembril fantaasiateemaline maskiball. Põhiüritus toimub seekord Tartu Tamme Gümnaasiumis traditsioonilise Jaapani koolifestivali formaadis. Laupäeval toimub Genialistide Klubis ka traditsiooniline AniMatsuri pidu.

Tegemist on kahepäevase eelkõige noortele suunatud festivaliga, mis toob kohale huvilisi nii Eestist, Lätist, Soomest kui ka mujalt lähiümbrusest. Sügiseti toimuv festival on Tartus traditsiooniks juba aastast 2007 ning igal aastal on see kasvanud nii külaliste, esinejate kui ka tegevuste mahult. Viimastel aastatel on festivali nautijate arv küündinud pooletuhande inimese ligi.

Ürituse peamiseks tõmbenumbriks on cosplay-võistlus, kus osalised riietuvad mõneks tegelaseks oma lemmikanimest, -mangast või -mängust ning võistlevad parima kostüümi tiitli nimel. Ka sel aastal võisteldakse eraldi Eurocosplay kategoorias, mille võitja sõidutatakse London EXPOle cosplay meistrivõistlustele. Lisaks toimuvad traditsioonilised joonistusja AMV võistlused, kirbuturg ja võitluskunstide demod. Kavas on näiteks kalligraafia ja suši töötoad, Jaapani teetseremoonia demonstratsioon ning võitluskunstide Bujinkan Budo taijutsu, Aikido ja Wing Tsun esitlus. Kõik huvilised saavad osa võtta StepMania ja Persona 4 mängude võistlustest, töötubadest, huvitavatest ettekannetest ning paljust muust põnevast.

AniMatsuri korraldajaks on Tartus tegutsev Animeklubi Asashio koostöös mitmete partneritega. Raamatupood Krisostomus pakub huvilistele võimalust soetada endale mangat ja animet ning avatud on mangalugemisnurk, kus on võimalik tutvuda erinevate mangade ning jaapaniteemaliste raamatutega, mille toovad festivalile lugemiseks Asashio enda liikmed. Sušit pakub kohapeal Sushimon, samuti on võimalus osta snäkke Jaapani toidupoelt MoMo. Jaapani-Inglise keeltekool korraldab jaapani keele õppimisest huvitatutele mitu töötuba. Eestikeelseid ulmeraamatuid on festivalil võimalus osta kirjastuselt Fantaasia. Soodsat ööbimist külalistele pakub Hostel Looming.

Lisainformatsiooni on võimalik leida AniMatsuri kodulehelt aadressil http://animatsuri.anime.ee või Facebookist.

Toimetas: Soprano
18. september 2013, kell 04:51

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga