Suri legendaarne kirjanik Elmore Leonard

Inimesed

Elmore Leonard, legendaarne kirjanik, kelle lugematute raamatute põhjal on muuhulgas valminud sellised kuulsad linalood nagu "3:10 to Yuma", "Get Shorty", "Out of Sight" ja "Jackie Brown" ning kelle kirjutusmasinast väljus populaarse telesarja "Justified" 53 osa, on lahkunud 87-aastaselt teispoolsusesse.

Elmore Leonardi avaldas viimase kuuekümne aasta vältel 45 romaani ja lugematul arvul novellie, mis on rikastanud miljonite inimeste elusid. Tema kangelased (ja antikangelased) olid luust ja lihast inimesed oma tugevuste ning nõrkustega ja mitte kuidagi ei saanud neid karaktereid süüdistada selles, et nad olid mustvalged. Stephen King on nimetanud teda "Suureks Ameerika kirjanikuks".

Aga mis on filmisõpradele kõige tähtsam - ilma temata ei oleks ilmselt Quentin Tarantinost saanud selline filmitegija nagu temast sai. Leonardi romaanid mõjutasid teda tugevasti ja vastutasuks tõi ta kinoekraanidele Leonardi romaani "Rum Punch" meisterliku ekraniseeringu, mis andis uue hingamise 70ndate staaridele Pam Grierile ja Robert Forsterile. Tarantino on tuntud just oma originaalstsenaariumite poolest ning see on tõeliselt kõrge hinnang Leonardi proosale, et just tema romaani põhjal on valminud tänapäeva filmimaailma suurima sõnasepa pika karjääri ainus mugandatud stsenaarium. Tarantino on alati olnud esimeste seas, et tunnistada Leonard üheks oma suurimaks eeskujuks. “Tema mõju mulle oli ilmselt kõige suurem ajal, mil ma kirjutasin "True Romance"’i stsenaariumit. Seda kirjutades püüdsingi kirjutada oma versiooni Elmore Leonardi romaanist, ainult et stsenaariumi vormis. Kõige enam avaldas mulle mõju tema kirjutiste stiil, mida püüdsin kõigiti jäljendada”.

Puhka rahus, Mr. Leonard!

http://blog.heafilm.ee/

Toimetas: uLtImAtEcRiTiC
21. august 2013, kell 02:02

Lingid

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga