Eesti Kinoliidul on maikuust uus juhatus

Sündmused

1962. aastal asutatud Eesti Kinoliit ühendab praegu 176 Eesti filmiprofessionaali. 9. mail k. a Tallinna Kinomajas peetud üldkogul, mis võttis kokku liidu ja selle juhatuse viimase kahe aasta tegevuse, valiti ka uus 7-liikmeline juhatus.

Uue juhatuse koosseisu kuuluvad dokumentaalfilmi- ja teleoperaator ning produtsent Vladimir Bogatkin, filmikunstnik ja -režissöör Mare Raidma, filmiajakirjanik ja dokumentalist Jaak Lõhmus, Balti Filmi- ja Meedikooli produktsioonieriala üliõpilane ja operaator Peter Murdmaa, dokumentaalfilmide operaator Arvo Vilu, filmiprodutsent Erika Laansalu ning Tartus tegutsev dokumentalist Jaan-Jürgen Klaus.

Uue juhatuse esimene töökoosolek peeti reedel, 25. mail Kinomaja konverentsisaalis. Koosolekul valiti Eesti Kinoliidu juhatuse esimeheks Jaak Lõhmus.

Filmiajakirjanik Jaak Lõhmus kuulub Eesti Kinoliitu alates 1996. Ta on töötanud ajakirja Teater.Muusika.Kino filmitoimetajana, väljaannete Kultuurileht (praegu Sirp), Eesti Ekspress TV Nädal ja Postimees Kultuur filmitoimetajana, olnud ETV filmisaadete toimetaja aastatel 1991 - 1998, õpetanud maailma filmiajalugu Tallinna Pedagoogilises Ülikoolis ja Eesti Kunstiakadeemias ning Eesti filmiajalugu Balti Filmi- ja Meediakoolis. Jaak Lõhmus on loonud dokumentaalfilme, teinud arvukalt filmisaateid televisioonis. Aastatel 2000 - 2006 töötas ta Eesti Filmi Sihtasutuse peaeksperdina. Olnud vabakutseline. Alates 2010. aastast on ta tegutsenud programmi Eesti film 100/Eesti filmi aasta 2012 eestvedajana.

Toimetas: Soprano
29. mai 2012, kell 17:44

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga