Kinobuss toob "Vasaku jala reede" pealinnast välja

Sündmused

Esimese kahe ja poole nädalaga Tallinnas ja Tartus üle 16 000 vaataja kogunud tempokas kodumaine põnevuskomöödia "Vasaku jala reede" levib nüüd Kinobussi abiga üle terve Eesti.

Noorte režissööride Andres Kõpperi ja Arun Tamme film on saanud kriitikute poolt sooja vastuvõtu osaliseks. Ära on märgitud osav režissööritöö, humoorikas stsenaarium, noored näitlejad ja Eesti filmi puhul ebatavaliselt tempokas süžee. Film on toonud saalid täis ja veel kolmandal nädalalgi on seansid välja müüdud.

"Kes siis veel kino külla toob kui mitte Kinobuss! On väga vahva, et kodumaiste festivalifilmide kõrval ka midagi meelelahutuslikku noored kinno tõmbab," märgib Mikk Rand Kinobussist. ""Vasaku jala reede" on särtsakas ja pealtnäha pretensioonitu film. Samas kumab ridade vahelt groteski ja mässumeelsust. See lööb ekraanil särama ja mõjub valguskiirena kõigile kaasaegsest ängist vaevatuile. Vastakaid tundeib tekitab film kindlasti ja see on väga hea. Kino peab saama!"

Linateos räägib mitme erineva seltskonna tegevusest 24 tunni jooksul. Lõbusalt alanud päev võtab karmima pöörde, kui mängu tulevad suur hulk raha, 70 aastat vana püstol, paar karmimat sorti pätti ja ports värvikirevaid tegelasi. Filmis saab näha mitmeid tuntud näitlejaid, nende hulgas Priit Võigemasti, Taavi Teplenkovi ja Ivo Uukkivi. Oma humoorika debüütrolli teeb Eestit Eurovisionil esindav Ott Lepland.

Filmi saab näha 9. ja 16. märtsil Jõhvis kinos Amadeus, 17.-18. märtsil Kuressaare linnateatris, 23. märtsil Märjamaal kinos Helk, 23.-25. märtsil Pärnus kinos Mai ning teistes Eestimaa paikades. Pidevalt täienev kinokava on kättesaadav Kinobussi kodulehel.

Karmi sõnavara, seksi- ja vägivallastseenide pärast on film alla 14-aastastele keelatud.

www.ohtuleht.ee

Toimetas: Soprano
7. märts 2012, kell 21:19

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga