PÖFFi arvustus: "Artist"

Arvamused

"Artist" on ilus armastuskiri kinokunstile ja eriti muidugi tummfilmidele, mida nii kriitikud (Rotten Tomatoes 97%) kui ka tavalised filmisõbrad (IMDb 8.3/10) avasüli vastu võtavad. Lihtsalt niivõrd värskendav on vaadata vahelduseks midagi sootuks teistsugust ning lasta end viia 1920ndate Hollywoodi ehk tummfilmide kuldajastusse. Helifilmid olid siis veel tuleviku teema, kuid mitte enam mägede taga.

George Valentin (Jean Dujardin) on publiku poolt palavalt armastatud filmitäht, kuniks otsustab filmitööstuse arenguga mitte kaasa minna ning jääda truuks tummfilmidele, mis temast staari tegid. Filmil ongi kaks tahku - alguses süütult lõbus ja meelelahutuslik ning teises pooles juba tõsisemates toonides. Vastavaid meeleolusid annab edasi ilus taustamuusika, kusjuures mitte midagi reetmata võib mainida, et film polegi päris tumm. Esimene ootamatu heli teenis saalis isegi kerge aplausi.

Sisu polnud küll teab mis originaalne, kuid see ei takista "Artisti" liitumist parimate filmitegemisest pajatavate linateostega nagu "Lauldes vihmas", "", "Ed Wood", "Boogie ööd" jpt. Filmimaailma ägedaimate koerte nimekiri sai samuti lisa, kes oli George Valentini lahutamatuks kaaslaseks. Järgmine aasta selgub, kas Harvey Weinstein suudab filmile ka mõne teenitud Oscari välja võluda ja äkki isegi selle kõige tähtsama.

8/10


Järgmine seanss PÖFFil:
kolmapäev 30.11 kell 22:00 - Athena Kino, Tartu

9. detsembrist pidi jõudma ka Artise ekraanile. Artist Artises, mis saaks veel sobilikum olla.

Toimetas: Soprano
29. november 2011, kell 16:15

Lingid

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga