Filmiarvustus: "Merehädaline kuul"

Arvamused

"Merehädaline kuul" (2009) avas tänavuse PÖFFi EurAsia võistlusprogrammi, mille sissejuhatuses ütles Tiina Lokk, et see on tema lemmikfilm. Jäi ainult selgusetuks, kas üleüldse või PÖFFi filmide seast. Igaljuhul oli "Castaway on the Moon" suurepärane algus festivalile, kusjuures EurAsia programmis on veel üks paljukiidetud "Moon". Saab olema huvitav jälgida, milline Kuu lõpuks teise varjutab.

Lõuna-Korea filmidele võib alati loota ja lootus on ühtlasi selle tänapäevase Robinson Crusoe loo üheks tähtsamaks pidepunktiks. Kui peategelane nuttis õnnest süües 100% enda valmistatud nuudleid, siis läks tahtmatult endalgi silmaalune kergelt märjaks. Rääkimata sellest, millise isu see tekitas!

Peategelasi on tegelikult kaks ja nende vahemaa ongi sümboolselt sama pikk kui Maalt Kuule, kuid ometi on nad nii lähedal... Tüdrukuga, kes oma toast kunagi ei välju, meenus "Tokyo!" (2008) viimane segment "Shaking Tokyo", milles vastava foobia all kannatas üks noormees, kusjuures mõlemas filmis on nö. päästjaks kuller. Neil Armstrong'i kuulus lause "Väike samm inimesele, suur hüpe inimkonnale." saab uue tähenduse.

Lihtne lugu ei jäta kedagi külmaks ja naerda saab muidugi korralikult.
9/10

Järgmine seanss:
30. november 20:00 (Athena Keskus, Tartu)



http://filmsmusic.blogspot.com/2009/11/castaway-on-moon.html

Toimetas: Soprano
30. november 2009, kell 18:40

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga