Möla!

Siia kõik muud jutud, mis mujale ei sobi. Lubatud on rääkida kõigest.

Moderaator: Meeskond

PostitusPostitas Six-Fo » 25. August 2009, 12:43

IlseV kirjutas:
Six-Fo kirjutas:Ma ei loe raamatuid ja ei huvita kultuursed asjad niiet... ;-)

Kultuur kultuuriks ja raamatud raamatuks, aga no kamoon, tüüp, Tammsaaret ikka teaks. Kirjanduse ja eesti keele õpetajad ainult teda armastavadki...

No anna andeks, et ma kirjanduse tundi kõige vähem armastan :D
Kasutaja avatar
Six-Fo
Raevunud härg
Raevunud härg

PostitusPostitas IlseV » 25. August 2009, 12:54

Six-Fo kirjutas:No anna andeks, et ma kirjanduse tundi kõige vähem armastan :D

Andeks paluda pole põhjust. Eks igaüks tea ennast kõige paremini. ;)
Kasutaja avatar
IlseV
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas CM-Girl » 25. August 2009, 12:54

Ma just armastasin kirjanduse tundi ja eriti kohustuslikku kirjandust. :D
"Kuritöö ja karistus" ja "Tõde ja õigus" (kõik osad) meeldivad. Kõige parem on 1 osa siiski minu jaoks. :P
Kasutaja avatar
CM-Girl
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas ingrids » 25. August 2009, 15:46

Six-Fo kirjutas:

Aga ülikooli inimesed, kas tõesti ülikool on nii hea?

ülikool on siis tõesti hea, kui tõesti ennast ka huvitab see, mida õpid. mina ei teadnud lõpuni, mida ma õppida tahaks ja kui aeg käes oli kuskile paberid sisse viia, siis lihtsalt valisin inglise filoloogia kasuks. esimene aasta ei meeldinud üldse, sest kõik olid sissejuhatavad ained. teine aasta läks paremaks, aga samas ka raskemaks. kokkuvõttes olen rahul oma valikuga.
muidu ülikooli juures on see hea, et ei pea piinliku täpsusega koolis käima, kui mõni päev ikka üldse ei jõua, siis ei lähegi ja midagi ei juhtu ka...enamasti. ja kui kursus on tore, siis on ka tore koolis käia. aga muidugi sessi aeg on küll paras õudusunenägu. meil oli näiteks miinimum 9 eksamit või arvestust sessi jooksul, kõige rohkem oli mul 15 vist.
Kasutaja avatar
ingrids
Raevunud härg
Raevunud härg

PostitusPostitas Rain » 25. August 2009, 16:37

Ma arvasin, et ülikool on ikka mingi range värk :). Ma ei tea mitte tuhkagi ülikoolidest, kuidas see koolielu seal on? Kas seal on nagu tavakoolis, et mingi 7 tundi on päevas või mida?
Kasutaja avatar
Rain
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond

PostitusPostitas IlseV » 25. August 2009, 16:50

ingrids kirjutas:...kui aeg käes oli kuskile paberid sisse viia, siis lihtsalt valisin inglise filoloogia kasuks.

Ohhoo, päris head eksamitulemused pidid siis olema, kui inglise filosse sisse saada. Või vähemalt niipalju, kui ma uurinud olen, on selle lävend üks kõrgematest.
Kasutaja avatar
IlseV
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Lizzahy » 25. August 2009, 17:46

Rain kirjutas:Ma arvasin, et ülikool on ikka mingi range värk :). Ma ei tea mitte tuhkagi ülikoolidest, kuidas see koolielu seal on? Kas seal on nagu tavakoolis, et mingi 7 tundi on päevas või mida?

Tavaliselt on paika pandud ja erinevatele päevadele jaotatud mingid loengud, mõnel päeval võib olla vaid üks loeng, teisel päeval jälle mitu ja lisa ainepuntide teenimiseks saab võtta valikaineid. Mõnikord on valikainete hulgas täiesti teisest killast õppeaineid, kui see, millele oled spetsialiseerunud. Oma kogemusest võin öelda, et ülikoolis on vaja palllju rohkem tööd teha, kui keskkoolis, kuid samas tasub see kõik ära. Tutvud omasugustega ja parimal juhul õpid asju, mis hobideski ära kuluvad. Pidin sel aastal võtma animatsiooni valikainena, kus praktikana pidi lõpuks valmis kirjutama filmiarvustuse. Tundus täitsa minu tass teed olevat.
Lizzahy
Teadmata kadunud
Teadmata kadunud

PostitusPostitas Six-Fo » 25. August 2009, 20:51

Noh minu suured hobid ja unistused seostuvad autodega(vanad USA klassikud) ja airbrushidega(kunagi hobikorras saab ehk autodele ka paintjobe teha, hetkel teen mudelautodele :P ) .... aga ei tea kas automehaanikat on ülikoolitasemel võimalik õppida... krt kohalikku kutsekooli autolukksepaks saab ilma keskkoolihariduseta ka, sinna väga ei tikuks kui keskharidus käes :D .
Ja airbrushiga tööd ei saa ka eestis õppida, kuigi mul on juba värvide ja lakkide segamine käpas, tollel pole nagu midagi õppida, välismaal saaks seda asja kõrgel tasemel õppida aga no kelle masinaid sa siin Eestis pärast värvid :pööritus: .

Aga eks kui aeg on sealmaal siis hakkan uurima mida õppida võimalik, hetkel nagu võtan asja lebolt :irw:
Kasutaja avatar
Six-Fo
Raevunud härg
Raevunud härg

PostitusPostitas CM-Girl » 25. August 2009, 20:53

Mu sõbranna sõbranna lõpetas kooli ja läheb edasi õppima midagi mis seaotud autode värvimisega,kaunistamisega. :P
Kasutaja avatar
CM-Girl
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Six-Fo » 25. August 2009, 21:01

Loodan et keegi vastu pole minu praegusele postitusele
No minu huvi on siukeste asjade vastu :irw: :
(loodan et pildid liiga suured pole selle foorumi jaoks, ma ei leidnud reeglitest kui suured võivad siin pildid olla)
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

Ega kui airbrushimine ja maskeerimine käpas on siis pole mitte mingi kunst teha taolisi asju :P
No üks näide minu loomingust, nüüd tulekul veel üks projekt mis saab hulga keerulisema värviga olema:
Pilt
Pilt
Kasutaja avatar
Six-Fo
Raevunud härg
Raevunud härg

PostitusPostitas CM-Girl » 25. August 2009, 21:36

Ma nüüd vaatama Steven Seagal'i järjekordset filmi. :))
Kasutaja avatar
CM-Girl
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas kbong » 25. August 2009, 21:38

No, automehhaanikat saab rakenduskõrgharidusena omandada Tallinna Tehnikakõrgkoolis, samas pead matast ja muudest reaalainetest natuke jagama ka, kuigi tase pole nii kõrge kui näiteks TTÜ's.
Kasutaja avatar
kbong
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas ingrids » 25. August 2009, 21:54

IlseV kirjutas:
ingrids kirjutas:...kui aeg käes oli kuskile paberid sisse viia, siis lihtsalt valisin inglise filoloogia kasuks.

Ohhoo, päris head eksamitulemused pidid siis olema, kui inglise filosse sisse saada. Või vähemalt niipalju, kui ma uurinud olen, on selle lävend üks kõrgematest.

kui mina sisse astusin oli Tartu Ülikoolis esimest aastat see lävendipõhine vastuvõtt ja lävend oli madalam kui see on praegu, pealegi olin tasulisel kohal. aga jah kuna lävend oli madal, siis sai meid väga palju ja otsustati tõsta, et päris igasugused lambad sisse ei saaks, aga meist lammastest muidugi kukkus kohe esimesel aastal väga palju ära ka.

@rain ülikooli juures on see ka hea, et reeded on vabad, vähemalt meil olid, arvan, et igal pool nii? ja vahel tõesti ainult üks loeng päevas, aga see eest mõni teine päev vaja 4 või 5 korda 1.5h istuda. põhimõtteliselt tunniplaani tegime endale ise, kohustuslikud ained küll olid paigas, aga valik-ja vabaaineid sai võtta ja paigutada enda äranägemise järgi.
Kasutaja avatar
ingrids
Raevunud härg
Raevunud härg

PostitusPostitas Jolt » 25. August 2009, 22:47

Ntks TTÜ tunniplaan on päris lambikas. Mul olid esimesel semestril reeded vabad. Ja see oli ülivajalik, sest joonestamist oli nii palju, et muidu poleks mingi valemiga valmis saanud.
Teistel rühmadel ja erialadel võisid mingid muud päevad vabadeks sattuda. Endal oli ühel järgnenud semestritest kolmapäev vaba. 2+2 koolinädal oli tegelikult väga talutav kuidagi. Parem kui 4 järjestikust päeva.
Viimasel semestril käisin koolis vaid kahel päeval. See mõjus õppemotivatsioonile võrdlemisi halvasti.

TTÜs on koolipäevade kestvus on väga erinev. Oli päevi, kus käisin ühes normaalpikkusega loengus. Samas, olen ka 8-20ni koolis istunud. Sügissemesterile sattus selline päev. Tuled kooli, kõik on kottpime; lähed koolist, kõik on sama kottpime.
Kasutaja avatar
Jolt
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Lizzahy » 25. August 2009, 22:54

Mul esimesel aastal olid samuti reeded vabad. Samas, teisel kursusel olid samal ajal loengud kõigil viiel päeval. Kui keskkoolis oli koolipäeva lõpp enam-vähem teada, siis ülikoolis on tihti seda lõppu raske ette ennustada. Olen projekti valmisaamise nimel ka üksi poole kaheni öösel koolis passinud.
Lizzahy
Teadmata kadunud
Teadmata kadunud

EelmineJärgmine

Mine Vaba teema

• Statistika
  • Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist