Hau ja Jolt, olen samal arvamusel. Let The Right One In on kindlasti selle aasta üks positiivsemaid üllatusi, film õhkas kvaliteeti igal võimalikul moel. Ainuke asi, mis segama jäi oli filmi pikkus. Täpsemalt öeldes mõned kohad, mis natuke venisid ja ei omanud loo kohalt erilist tähtsust. Niiöelda
filler stseenid, mis võtsid tempo liialt maha. Ta on Põhjamaade film ja tegevus toimus ka väiksemas Rootsi linnas, seega ei olnud ma niivõrd üllatunud selle koha pealt, kuid ta oleks saanud pisut paremini voolata. Sellele vaatamata, aasta üks õnnestunumaid projekte. Uhke tunne tekib, kui meie kandis nii häid filme vahel tehakse, kuigi peab tunnistama, et Põhjamaade filme ma tihti ei vaata. Viimane Rootsi film, mida vaatasin oli vist Kopps.
Muljed Pöffi esimesest kinoelamusest pole aga nii positiivsed. Kosmoses seda filmi vaadata oli kergeltöeldes ebamugav. Kas asi oli selles, et film kuulus Just Filmi programmi või on tõesti Pöffi keskmiseks külastajaks alaealised tüdrukud, ei oska öelda, sest ei saa millegagi võrrelda. Keegi õnneks minu jalgadel ei trampinud, kuid saal ise on tõeliselt sitalt ülesehitatud. Toolidevaheline ruum ja samuti, mis nurga alla nad on paigutatud, on lihtsaltöeldes VALE! Mina kui 190cm pikk inimene jäin oma peaga tagaistujale ette ja minu eesistuja jäi samas minu vaatevälja ette. Õnneks minu paremal oli vaba koht, mis lubas mul jalgu sirutada, oma haiget põlve puhata ning eesistuja pea kõrvalt ekraani näha.
Ma pean üldiselt lugu vaiksest kinosaalist, kuid sellelt seansilt oli seda palju küsida. Ehmatusest tingitud kiljatused ja sellele järgnenud naerupuhang ei seganud mind niivõrd, kui sisutühi möla,
realtime kriitika ning pidev nihelemine 180 kraadi ulatuses minust vasakule, kaasaarvatud minu taga- ning eesistujate hulgas. Tegelikult, siis rohkem kui 180 kraadi ulatuses. Keskmine Pöffi külastaja selle seansi näol meenutab mulle rohkem loomaaias resideerujat. Kas tänapäeva noored, ja ma ei pea silmas 12 aastaseid, keda võis kinolinad kohata, on tõesti keskendumishäire all kannatavad hellitatud jõmpsikad ? Minust kõige rohkem 5-7 aastat nooremad inimesed, mitte "lapsed lapsed" kui sellised. Ma ei pea ennast vanaks oma 23 eluaasta juures, aga ma suudan inimese kombel kinosaalis persestuda. Kinno ma lähen vaatama filme, mitte sõpradega mölisema. Möliseda on võimalik saaliväliselt, vabas õhus, koolis, Viru keskuses või kusiganes teile meeldib kusineda omal vabal ajal, aga kino on mõeldud filmide vaatamiseks. Kui ma käin sõpradega kinos, siis ma piirdun sosistamisega ja lühemate kommentaaridega minu kõrvalistujate suunas, see on ka kõik. Ma loodan, et ma ei kohta samalaadset publikut, kui ma Ponyo't lähen vaatama pühapäeval, sest Miyazaki filmi ajal olen ma valmis häält kergitama verbaalse kõhulahtisuse all kannatavate debiilikute suunas. Ma maksan siiski raha, et seda FILMI
näha ja ka kuulata.
Positiivsemalt tagasi vaadates eilsele, meeldis mulle see õhkkond. Naisterahvas tuleb mikriga lavale ja tervitab kõiki ning rahvas plaksutab elavalt. Kuna tegemist oli õudusfilmiga, siis ei üllatanud ega ka seganud eriti mind need kilkamised ja sellele järgnenud naerupuhangud. See käib asja juurde ja pani mind mõnusalt muigama. Lisaks meeldis mulle tõeliselt elav aplaus filmi lõppedes, millist ma polnud veel varem kinosaalis kohanud. Tavaline kinokülastaja Plazas on ju tunduvalt tagasihoidlikum, kui reedel koolist vabanenud poisid ja tüdrukud. Targemaks sain ses mõttes, et Pöffil käiakse suure kamba sõpradega, mis ületab isegi mitut rida ja ei lasta kellegil ennast segada. Unfortunately that spells disaster for everyone else. Kui see poleks olnud Pöffi seanss, siis ma oleks need häirivad tegurid kõrvaldanud oma tavapärasel moel, kuid ma olin siiski see ilmselge "vanem, konservatiivsem või anaalsem" vähemus selle noortekamba keskel. Seekord lasin libiseda, aga Ponyo'l hoidke alt.
Loodan, et see oli viimane kord, kui lasteaiaga kinos sai käidud.