"Love, Simon" koperdab kohati samade mätaste otsa, mis mulle sedalaadi noortefilmide puhul aegade algusest saati ette on jäänud: liiga klanitud tegelased ja mõned sunnitult melodramaatilised hetked (näiteks Simoni ema kõne talle pärast kapist välja tulemist), lisaks tekitas Simoni utoopiliselt perfektne pereelu pigem ebamugavat rahutust kui rõõmu. Ma tean küll, kui kiiresti sama katuse all elavad inimesed üksteist vihkama hakkavad, nii et kõik need stepfordilikult õndsad hommikusöögid ja üksmeeles mööda saadetud filmiõhtud mõjusid lihtsalt õõvastavalt. Samas oligi lugu üles ehitatud alusele, et Simoni elus on kõik suurepärases korras ja seda muinasjuttu rikkus üksnes tema kohutav saladus, aga minu meelest oleks kõik paremini toiminud, kui tal oleks olnud noh... normaalne elu. Kuna Simon Spier on (Wiki väidete kohaselt) Hollywoodi suurstuudiote
teen-dramedy esimene geist protagonist, üritati ta homofoobse mulje jätmise kartuses ehk liiga perfektseks mängida (miks ta oma õe vastu kogu aeg nii sõbralik oli? kas ma peaks ka oma õe vastu sõbralik olema? retooriline küsimus, ma ei taha vastust teda), aga seeläbi kaotas hoopis mingi osa ehedusest ja sellega kaasnevast samastatavusfaktorist. Muidugi oleks mitte-perfektse peategelase taotlemisel Nick Robinsoni
cast'imine juba väga suur eksimus olnud, sest Nick Robinson ON veatu ja lisaks ka praeguse aja üks andekamaid noori meesnäitlejaid. Kui te mind ei usu, siis soovitan vaadata
seda WatchMojo videot, mis toob välja 5 suurepärast põhjust, miks te peaksite Nick Robinsonil silma peal hoidma. WatchMojo
deliver'dab loomulikult puhta kvaliteedi nagu alati, sest absoluutselt olulised põhjused on need kõik:
1) te olete teda varem näinud
2) ta on päris Seattle'ist
3) ta jättis oma haridustee pooleli, et näitlemisega tegeleda
4) ta mängib ukulelet
5) ta on mänginud Disney sarjades
MÜÜDUD!
Kui kogu ülalolev kriitika, mis tegelikult kehtib suuremal-vähemal määral nagunii umbkaudu 80% noortefilmide kohta, välja jätta, siis on "Love, Simon" tegelikult väga mõnusa
feel'i ja heade näitlejatega
dramedy - päris palju on paralleele tõmmatud isegi John Hughesi filmidega, aga kuna mul on raskusi riietest kaugemale nägemisega, ei oska ma ise kahte niivõrd erinevat ajastut võrdlusesse seada. Kuigi mu süda kuulub endiselt Nick Robinsonile ja jääb tema valdusesse igaveseks (või vähemalt esimese ahistamisskandaalni), siis varastas seekord koos Simoni e-kirjadega kogu filmi hoopis Logan Miller - oma tegelase
villain-sugemetest hoolimata väga karismaatiline ja lõbus etteaste. Katherine Langford oli ka elavalt täitsa sümpaatne!
Kui hästi või halvasti film kapist välja tulemisega seotud raskuste esitlemisega toime tuli, ma väga kommenteerida ei oska, kuna a) olen endiselt 100% hetero! ja b) arvasin, et USA küllalt liberaalses ühiskonnas hakkab see probleem vaikselt hajuma (kui ehk mõned jumalakartlikumad osariigid välja jätta), aga ju siis on endiselt üpriski aktuaalne c) ma kaldun sedasorti teemade puhul olema nagu Ted Mosby "How I Met Your Motherist":
Muidu olen natuke kurb, et
7/10 - Arvestades kui varmalt te oma raha uue "Jurassicu" ja "Ocean's 8" poole loopinud olete, mis kuulduste põhjal
väga igavad on, võiksite mõned sendid ka Simonile suunata. Ta on küll gei, aga vähemalt mitte igav!
PS. Miks pealkirja eestikeelses tõlkes
koma on, kinolevifirmad ja/või teised süüdlased?