Iseasi, kas idee seda filmi teha oli üldse mõttekas, aga ma küll nautisin oodatust palju rohkem, vahelduseks selline kergemeelsem ja lennukam toon läks hästi kaubaks. Ühtlasi mõjus tervitatava vaheldusena see, et peategelasteks lindpriid või lausa täiskohaga kriminaalid ning miljöö pigem depressiivne. Ja hea näha lõpuks "Star Warsi" filmi, mis ei ürita igal sammul vägisi "ha-ha" naljakas olla ja
fan service'it teha. Selliseid nõmedusi nagu porgid seekord ei näe. Jah, lugu kokkuvõttes üsnagi marginaalne, tegemist suvalise kosmilise röövifilmiga, aga jällegi - rõõmustas, et ma ei pidanud seekord ajusid pingutama, et kes need tegelased nüüd olidki ja kuidas nad sellesse narratiivi kuuluvad. Tegevustik liigub energilise tempoga, ei raisata aega uimastele dramaatilistele hetkedele, et saaksime nutta kellegi pärast, kellest nagunii ei ole hoolinud. "Solo" seisab mõnusalt eraldi ja seiklus tõmbab kergesti kaasa, kui ei ole "Star Warsi" fänn. Alden Ehrenreich mingit Oscari-väärilist etteastet ei tee, ta pole kindlasti Harrison Ford, aga mind see kutt ei võõristanud, suutsin omaks võtta, et ta on noor Han Solo ja leppisin temaga otsekohe. Üleüldse kogu
cast meeldis väga, peaosatäitjad sobitusid kenasti omavahel. Donald Glover noore Lando Calrissianina osutus eriti sümpaatseks ja Paul Bettany oli suurepärane valik armilise limuka rolli.

Ron Howard sai väga kenasti hakkama mu meelest, erilist kvaliteedilangust ma ei tundnud. Tõsi on, et kogu filmiseeria kontekstis midagi olulist korda ei saadeta, kuid mõnus oli näha "Star Warsi", mis toimib lihtsalt niisama lõbusa ulmekana.