Paradiisifantoom

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Paradiisifantoom

PostitusPostitas Ralf » 02. Juuli 2012, 16:01

Paradiisifantoom
Phantom of the Paradise (1974)

"Fausti" elementidega rokk-versioon "Ooperifantoomist". Muusikaprodutsent Swan (Paul Williams) varastab helilooja Leachilt noore neiu (Jessica Harper) ja tolle muusika. Moondunud Leach vannub kättemaksu ning temast saab Fantoom. Leach sõlmib Swaniga lepingu lõpetada Phoenixi heaks Fausti elul põhinev rokk-ooper, kuid Swani alatu käitumine sunnib Leachi karmi kättemaksu sooritama.

Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

Re: Paradiisifantoom

PostitusPostitas Rasmus » 01. November 2016, 01:04

Tegin kirjandustunni jaoks esitlust Goethe "Fausti" põhjal vändatud filmidest ja kui sattusin vikipeediast lugema, et "Phantom of the Paradise", mis juba ammu mu huviorbiidil tiirleb, kombineerib endas "Dorian Gray portree" ja "Fausti" elemente, taipasin, et olen puhtalt oma õpetajale pugemise vaatevinklist täielikku jackpotti tabanud, ja otsustasin filmi kiiremas korras (lõpuks) ära vaadata.

Pmst selline Rocky Horrori leebem versioon - ehk siis mitte päris nii nilbe ja veidralt (trans)seksuaalne, aga imelik ja võrdlemisi hullumeelne (või siis hullumeelselt naljakas) ikkagi. Kumbki nimetatud teostest pole päris minu teetass, aga kuna sedapuhku on temaatika vähe tuttavam ja minu jaoks ka meeldivam, siis suutsin "Paradiisifantoomi" ilmselt täielikumalt nautida. Üritasin käigupealt neid kirjandusteoste viiteid tabada ja niimoodi oli päris vahva jälgida. Haigematele foorumlastele soovitan! (Y) 6/10
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 5052
Liitunud: 08. Märts 2012, 15:26
Asukoht: Honey Island Swamp


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 21 külalist