Mul mingeid mustandeid vahepeal kogunenud, postitan ära:
29. sept 2016 alustatud, täna lõpetatud:Pärast Forzeliuse kolmelauselist The Who arvustust tundub
Singer Vingerist kirjutamine omamoodi hale-naljakana, aga kuna just seda bändi ma möödunud teisipäeval (20.09.2016 - toim.) Kumus nägema juhtusin, pole väljapääsu kuskilt leida. "Nägema juhtusin" pole sõnavalikuna sugugi juhuslik ‒ kuigi ma ise alati nimetatud bändi repertuaarist sügavalt lugu olen pidanud, ei ole ma eriti veendunud, et laiem üldsus antud teemal minu ekstensiivset intelligentsust jagab. Niisiis olgu öeldud, et ma ei ostnud üritusele 18-eurost piletit, ei oodanud seda kolm kuud, ei kuulanud kodus eel-soojendusena Singer Vingerit ega omanud üleüldse nimetatud ansamblist mingeid eelteadmisi.
Kuigi minu seosed Singer Vingeriga tegelikult kaugesse lapsepõlve ulatuvad ("
Massikommunikatsioon" oli ilmselt esimene
päris laul, mille sõnad otsast lõpuni pähe õppisin), napib mul andmeid selle kollektiivi kontsertide külastamise kohta. Tean kindlalt, et nägin neid 2009. aasta juunikuus, mil koos The Suniga kodumaale ring peale tehti, ja kuigi mul igasugune hilisem (või ka varasem) info puudub, ei tundu seitsme aasta pikkune tühimik täiesti usutavana. Tõsiasi on aga see, et käesoleva kümnendi jooksul on kokkupuuted Singer Vingeriga olnud harvad, kui mitte lausa olematud. Nii et ootusärevus oli täiesti olemas: eriti kuna formaat Kumus tavapärasest märksa põnevam on.
Singer Vingeri puhul nimetatud formaadi võlud siiski eriti hästi esile ei tulnud: mehed olid silmnähtavalt pinges ega tundnud end istuva (ja kaine) publiku ees sugugi nii mugavalt kui mõnes pubis esinedes. Jutt ei jooksnud, laused pikad ja lohisevad, ilmselt ei aidanud seegi, et
sound esimese loo ajal (mõneti ka hiljem) täiesti paigast ära oli löödud. Mihkel Rauale, ansambli vingeimale jutumehele, polnud üldse mikrofoni ette antud, nii et valdavalt pidi piirduma Rollo ja Volmeri mõnevõrra kuivade pajatustega. Mitte et Volmeri nostalgiline ja hetkiti melanhoolne memuaaride stiilis kõnepruuk mulle vastumeelne oleks, seda kindlasti mitte, kuid Raua sõnakasutus on sellegipoolest iga kell etem. Tolle õhtu meeldejäävaim lugu kõlas vist umbes niimoodi: Singer Vingeri mehed käisid 1988. aastal Soomes kontserti andmas ja korjasid lennujaama juurest mingid noored välismaa muusikud oma bändi bussi peale, jõid nende transadega koos piiritust ja mida kõike veel. Hiljem selgus, et noorte muusikute näol oli tegemist Red Hot Chili Peppersiga.
Mis muusikasse puutub, siis selle osas erilisi etteheiteid ei ole. Kuna kogu kontserti domineeris karjuvalt melanhoolne
feel, et mitte öelda kurbus, võtsid mõned palad isegi pisara silma (jajah, ma tean, et see on imelik). "Mina pean sambat tantsida saama" ajal tekkis lihtsalt selline "oh jumal, kui õnnelik ma olen" tunne, "Aino on ainus" ajal tõepoolest nutsin, kuna ?????, laulus "Turistina sündinud" on rida "ikka veel mööda minnes Harjumäest mul kuivab keel", mida kuuldes tulid pisarad silma, ja "Ära jahtu" oli lihtsalt nii nummi, et nutsin. #pehmo
Tore kontsert, Singer Vinger muutis mu elu.
Setlist12. novembri kohta:Tõnis Mägi & Muusik Seif Rock Cafés. Tundsin tungivat vajadust mõnd rokk-kontserti külastada, kuna olin terve oktoobrikuu kuival olnud, ja selle asemel et lihtsalt meeleheitlikult "
doktor, aita!" karjuda, otsustasin vanameistrite käest abi otsida.
Tegelikult oli asi selles, et ma lihtsalt ei leidnud tol õhtul ühtegi sobilikumat kontserti: oleksin hea meelega end mõne räige metal-bändi lava ees välja elanud. See selleks. Mäletan, et nii umbes kümne aasta eest kõlas Muusik Seif minu 8-aastastele kõrvadele täitsa rajult, aga enam see kahjuks päris nii polnud: tekkis pisut selline "olen jälle Apelsini kontserdile sattunud või?" tunne. Nautisin siiski, lõpus eriti. Repertuaar on valdavalt ju ikkagi korralik, isegi kui
live'is natuke liiga pehmelt kõlas.
Soojendas
Jäääär, millega ma olen tutvust teinud peamiselt "Oota:"-nimelise albumi kaudu, millelt loomulikult kontserdil ühtegi lugu ei mängitud.

Alustati "
Lumevärviga", mida ma täiega nautisin, ja sealt edasi nagu ei tulnudki enam midagi põnevat. Rahvas mulises ka ikka päris agressiivselt, nii et tähelepanu oli kerge hajuma.
Üleeile:Mu kael on jälle räigelt kange. Süüdi on
Metsatöll, mis reedel Rock Cafés oma uue kogumikplaadi ilmumist tähistas. Mina tähistasin ka, ja päris füüsiliselt. Tõsiselt vinge fännibaas neil, karjuti nagu mõne välismaa bändi kontserdil. Metsatöllu olen nüüdseks nii palju näinud, et mingit üllatust sealt ei tulnud, aga meeldis ikkagi väga. "Sõjahunt" + "Merehunt" kombo oli niiiii vinge!

Sain Atso trummipulga ka kätte!
Soojendas
Taak, Eesti parim doom metal bänd, mis imo muusikaliselt ka Black Sabbathile silmad ette teeb (ärge kellelegi öelge, et ma seda ütlesin). Ülikõva vokaal, äge repertuaar, lihtsalt täielik nauding. Olen neid juba kümme aastat kuulanud, aga oma silmaga siiani ainult vilksamisi näinud, nii et tundsin reedel puhast rõõmu. Bänd tuli veel lisalugudeks lavale tagasi ja Kalvet (jap, Taaga laulja on see Filmivaatluse mees ja tõlkija) ütles, et teevad esimeselt plaadilt ühe loo. Karjusin "Merevaik!!!!!!!", sest see on arguably Eesti parim metal-pala üldse, ja järgmine lugu oli "
Merevaik". Jess!

MU ELU ON FANTASTILINE