Friday Night Lights 1x01 - Ei oska päris täpselt öelda, mitmendat korda
Minu arvates üks parimaid pilootepisoode üldse, aga ilmselt on see hinnang mingil määral mõjutatud hilisemast terve sarja nägemisest ja seega tegelastega paremini kursis olemisest jne, sest esimest korda "FNL'i" pilooti vaadates jäi see pärast esimese 12 minuti nägemist mitmeks kuuks sinnapaika. Nüüd on pilot'i kõrge reiting mingil määral tingitud juba nostalgiast Dilloni Pantrite esimese generatsiooni vastu. Igal juhul annab esimene episood väga mõnusalt edasi hingega jalgpallile pühendunud Texase väikelinna(elu) kergelt depressiivse
feeli, mille tasakaalustavad kenasti mitmed humoorika alatooniga ütlused/kaadrid nagu Tim Rigginsi
"That's not racism man, I just don't like him. He can be from Saudi Arabia, or Sweden or Czech. That dude could be Santa Claus and I still won't like him. " + episoodi lõpp on minu meelest terve "FNL'i" tugevaim -
imho isegi kuidagi "lõplikum"/ilusam kui finaali oma!
+ Kyle Chandler teenis oma Emmy auga välja ja on ilmselt põhivõtmeks, miks sari minu silmis filmist kordades parem on. Nii Billy Bob Thornton kui ka Kyle Chandler on mõlemad ilmselgelt Tyra Banksi juures silmadega naeratamise 1.01 läbinud, kuid Kyle Chandlerile kukub see ilme kuidagi vähem
mulle-meeldivad-väiksed-poisid stiilis välja, mis on vist üks põhiaspekte, mis mind Billy Bob Thorntoni kehastuse juures häiris.
+ väike trivia - "Community" Troy rolli jaoks oli Donald Gloveri põhiliseks inspiratsiooniallikaks "FNL'i" Smash!Sherlock 2x01 - 2x02
Hea! See poolteist tundi, mis ühe "Sherlocki" episoodi kestvus on, kestab mõne poole lühema seriaali korral poole kauem ehk "Sherlocki" 90 minutit on tegevuse/hea dialoogiga nii tihedalt ära sisustatud, et igavusmomenti ei teki kordagi - pigem vastupidi - üsna sageli muutub Sherlocki kiire mõttelennuga sammupidamine küllaltki pingutustnõudvaks (loe: võimatuks). Veel raskemaks teeb asjaolu see, et esimese hooaja nägemisest on möödas umbes aasta, mistõttu seostub enamuse kõrvaltegelastega põhiliselt lause
"kes kurat see veel oli? .
Kui neid kaht episoodi omavahel võrrelda, siis esimene oli vast pisut tugevam ja natuke parema tempo ning pisut teravama dialoogia. Ilmselt olid mul teise osa suhtes ka suuremad ootused, sest kuigi ma ühtegi Sir Arthur Conan Doyle'i teost lugenud pole, siis
"Hounds of Baskerville'i" (!) juhtumist sain lühiülevaate "The Curious Incident of the Dog in the Night-Time'ist", kus
"The Hound of the Baskervilles" peategelase lemmikraamatuks oli. Seega loo sisuga pealiskaudselt kursis olles, ootasin huviga, kuidas nad selle tänapäeva versioonis lahendavad. Jooned pealkirjade all on esimeseks viiteks! Ehk BBC "Sherlockit" vaadates ei tohiks ka raamatuseeria paadunud fännidel igav hakata, sest lood tõepoolest ainult
baseeruvad Sir Arthur Conan Doyle'i omadel, kuid lahendatud on nad hoopis teises võtmes: originaalis olid Baskerville'id perekond, seriaalis kandis sama nime hoopis sündmuspaik jne. Kuigi mingi sisuline analoogia juhtumite lõpplahendustel oli, siis selle "sisulisega" asi piirduski. Kui ma lõigu alguses mainisin, et "ootused osa suhtes olid suuremad", siis ei viidanud see tegelikult sellele, et episoodi lahenduses pettunud oleksin, vaid lihtsalt sellele, et teist episoodi
ootasin juba eelmine aasta, kui osade pealkirjad avalikustati, samas kui esimesest eriti midagi arvata ei osanud.
"The Curious Incident of the Dog in the Night-Time" protagonisti Baskerville'ide koera puudutav (õige!) tähelepanek:
Btw, Irene Adleri telefoni salasõna avalikustamisega tekkis mul hoobilt seos "Doctor Who" 6. hooaja "lõputwistiga" - millele tegelikult väga lihtne selgitus on: