Postitas LiveForThis » 27. Jaanuar 2011, 22:35
Ai kurat, aga mulle meeldis. Enne vaadatud Man of Vendetta algas intrigeerivalt, aga vajus siis kiiresti keskpäraste lahendustege thrillerite sekka. Kuna MoV`t sai omajagu oodatud nagu ka I Saw the Devil`it, siis oli pettumus suur.
ISTD`it ma aga nautisin. Kuid vaatamata sellele, leidus siin ja seal häirivaid loogikavigu ja ebaveenvaid valikud , mida sellisest filmist ei ootaks. Alustades politsei imetabaselt aeglasest reaktsioonivõimest, rumalusest ja lõpetades agendi kummaliste valikutega, mis tundusid rohkem hõlpsate vabandustena venitada filmi. Samuti tekitab mulle probleeme ka tegelased, mis püsisid kogu aeg oma kestas näidates vahel harva mõningaid muudatusi. Tuimus pani kahtlema fimi tegelikus võimekuses.
Need olid siis esimesed punktid, mis meelde jäid, aga hiljem nende peale mõeldes tuli välja, et paar mitmest kohmakusest olid hoopis üpriski kenad lahendused iseloomustamaks midagi või kedagi.
I Saw The Devil. Pean ikkagi mainima, et see pealkiri on väga meeleolukas ja üldse väga muhe. Eks selle filmiga tekkis mitmeid probleeme. Ei hakka siin pikalt vatrama, sest sellest kirjutaks hea meelega kohe pikemalt hoopis teise asukohta, aga mainiks siis nii palju, et tegu on tõesti väga vägivaldse filmiga. "Väga vägivaldne" tähendab antud filmi juures pidevat verist käsikähmlust kahe mehe vahel, psühhopaatlikku süütute veristamist ja meeletut naistevastast brutaalselt vägivalda. Ärge saage valesti aru, ega ma siis siukest asja naudi. Film on film. Aga võrreldes Hosteli või mõne muu teatraalse filmiga mõjuvad siinsed kordasaadetavad teod häirivalt reaalsetena. Eriti just naiste vastu suunatud teod, mis käis mulle isegi väga vastukarva.
Ühe mehe kättemaks, mis kestab terve filmi, on muigeid esilekutsuvalt õiglane, agendile omase metoodikaga, kordav ja ühtlasi ka küllaltki julm viis rõvedale sarimõrtsukale kätte maksta. Kaks peaosalist olid oma rollides suurepärased. Lee Byung-Hun kui väga tasakaalukas ja kontrollitud ja Choi Min-Sik kui rõve, impulsiivne, tasakaalutu ja ebainimlik elukas. Agendi areng koletuslikkuse suunas on sorav ja loogiline ning mõrtsuka areng kütist jahitavani ja vastupidi on samuti sorav, aga ka üsnagi heitlik. Filmi suurimaks probleemiks või siis küsimusi tekitavaks punktiks on kahe tegelase tuimvõitu areng tänu millele on raske otsustada, kas tegu on hea lavastajakäega või pigem üleliia vägivaldseks kätte läinud stiilse thrilleriga, mis unustas oma tegelased. Kuigi samas see sama tuimus näib töötavat filmi kasuks ja mitte kahjuks. Kui nüüd välja noppida, see miski, mis tõesti rikkus filmi tempot, siis minu jaoks oli selleks see hetk, kui jahitav läks lõpuks kütile vastu. Õigemini see üks põhjus, mis lubas tal seda teha. Liiga tehislik võte muutmaks filmi kulgu.
Opetöö, montaaž, muusika - äge!
8/10
Täheldasin kummalist seika. Filmi esimeses pooles päris alguses meenutas ohvri ja mõrvari pisike dialoog suuresti The Chaserit, kus samuti leidis aset samasugune hetk. Veider?