Raamatud

Siia kõik muud jutud, mis mujale ei sobi. Lubatud on rääkida kõigest.

Moderaator: Meeskond

PostitusPostitas Jussu » 17. Märts 2010, 17:06

Yasmina Khadra (Mohammed Moulessehoul) - "Plahvatus"

Liigutav lugu kirurgist, kes kaotab restoraniplahvatuses naise. Autor analüüsib indiviidi tasemel Palestiina-Iisraeli konflikti räigusi ja arutleb inimelu väärtuse üle. Häiriv, mõtlemapanev, lummav.
Soovitan.
"All you need for a movie is a girl and a gun."
Kasutaja avatar
Jussu
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand

PostitusPostitas Ralf » 17. Märts 2010, 17:16

Alustasin Knut Hamsuni "Näljaga". Raamatukogust sain väljaande, kus on neli tema teost sees, kui "Nälg" meeldib, siis ehk loen teisigi.
Kasutaja avatar
Ralf
love <3

PostitusPostitas kbong » 25. Märts 2010, 22:26

Hetkel on käsil Akutagawa Ryunosuke eesti keeles ilmunud novellikogu "Hammasrattad".

Jõudsin just tema kuulsaima looni "Yabu no naka" ("Tihnikus"), mis on väga lihtsalt, kuid huvitavalt konstrueeritud mõrvamüsteerium, kui võib seda niimoodi nimetada. Lugu avaldas muljet ka Kurosawa Akira'le ja edasine on juba (filmi)ajalugu...
Kasutaja avatar
kbong
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Kickflick » 26. Märts 2010, 12:24

Vahepeal olen jõudnud lugeda läbi Camus raamatu "Võõras", Olavi Ruitlase "Kroonu". Hetkel loen Tammsaare "Tõde ja Õigust". 190 lk on loetud ja polegi nii igav, nagu ma kuulnud olen paljudelt.
Kasutaja avatar
Kickflick
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas uLtImAtEcRiTiC » 26. Märts 2010, 21:37

Kickflick kirjutas:Hetkel loen Tammsaare "Tõde ja Õigust". 190 lk on loetud ja polegi nii igav, nagu ma kuulnud olen paljudelt.
Aga ega ta huvitavamaks ei lähe ka ;-)
Kasutaja avatar
uLtImAtEcRiTiC
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond

PostitusPostitas LiveForThis » 26. Märts 2010, 21:41

uLtImAtEcRiTiC kirjutas:
Kickflick kirjutas:Hetkel loen Tammsaare "Tõde ja Õigust". 190 lk on loetud ja polegi nii igav, nagu ma kuulnud olen paljudelt.
Aga ega ta huvitavamaks ei lähe ka ;-)

Läheb küll ;-)
Kasutaja avatar
LiveForThis
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas lostinthemist » 26. Märts 2010, 21:43

Remarque'i "Läänerindel muutuseta" sai läbi. Kohati oli päris võigas lugeda, eriti kui kuumal suvepäeval laibad tõmblevad maas gaaside tõttu.
Minu elust ja enesest
Lõuna-Korea filmiblogi
Eelnevalt AvP_75, nüüd kasutajanimega lostinthemist.
Kasutaja avatar
lostinthemist
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas LiveForThis » 26. Märts 2010, 22:03

Algusest peale enam-vähem. Põnev ei ole eriti sobilik öelda, pigem hioopis huvitav. ;-)
Kasutaja avatar
LiveForThis
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas LiveForThis » 26. Märts 2010, 22:19

yeah, you better rest your case ;-)

Näiteks "Kuritöö ja karistus" on väga huvitav, aga jällegi ei iseloomustaks seda sõnaga põnev.
Kasutaja avatar
LiveForThis
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas LiveForThis » 26. Märts 2010, 23:04

Nali naljaks, aga eks "Tõde ja õigus" mõjub igaühele erinevalt.
Kasutaja avatar
LiveForThis
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Six-Fo » 27. Märts 2010, 02:47

"Tõde ja õigus" minuarust normaalne raamat. Peaks üldse mainima et need Tammsaare raamatud, mida me see aasta kohustusliku kirjandusega loeme, on täitsa head. "Põrgupõhja uus Vanapagan" ja "Kõrboja Peremees" on väärt lugemist.
Praegu on "Ekke moor"(autor ei tule meelde) lugemisel, ka üpris hea raamat, lõpust on veel 10lk lugemata.

Muidugi need olid, kui raamatuvõõra ja lugemise mitte-armastaja arvamused :D . EI armasta üldse lugeda, aga samas nagu olen rahul, et Tammsaare raamatuid lugenud olen.
Kasutaja avatar
Six-Fo
Raevunud härg
Raevunud härg

PostitusPostitas Weirdo » 27. Märts 2010, 16:57

Mulle Tammsaare "Tõde ja õigus" meeldis, ehkki paljud tõesti peavad seda vist igavaks. Ega just eriti fantaasiarikas pole, veidi kuivavõitu, aga selline see raske töö maal kord on.

Six-Fo kirjutas:Praegu on "Ekke moor"(autor ei tule meelde) lugemisel, ka üpris hea raamat, lõpust on veel 10lk lugemata.

August Gailit. Ta juba tunduvalt fantaasiarikkam ja värvikam. Minu meelest koos Tammsaarega üks Eesti parimaid.
Kasutaja avatar
Weirdo
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas IlseV » 28. Märts 2010, 13:34

Hm, mul on ka Gailiti Ekke Moor pooleli, võinoh, üle poole juba, ja kummalisel kombel on see üks vähestest eesti kirjanike poolt kirjutatud raamatutest, mida huvitavaks pean. Et miskitpidi ka eelmisesse vaidlusesse oma arvamust lisada, siis näiteks Tammsaare T&Õ's ei leia ma peaaegu midagi meeldivat, kuna väljendab enamasti ainult neid tobedaid talupoeglikke ideid, mida ma peaaegu üldse ei väärtusta. See aga ei tähenda, et tegemist oleks halvasti kirjutatud raamatuga.

Kuigi ka Ekke Mooris moodustab mingi osa tekstist talupojaelu kiituse, siis tegelik lugu, mis keskendub poisile endale, on palju põnevam. Lisaks ka see, et Ekke on awesomeilt omapärane nimi.
Kasutaja avatar
IlseV
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Weirdo » 28. Märts 2010, 14:45

IlseV kirjutas:Hm, mul on ka Gailiti Ekke Moor pooleli, võinoh, üle poole juba, ja kummalisel kombel on see üks vähestest eesti kirjanike poolt kirjutatud raamatutest, mida huvitavaks pean. Et miskitpidi ka eelmisesse vaidlusesse oma arvamust lisada, siis näiteks Tammsaare T&Õ's ei leia ma peaaegu midagi meeldivat, kuna väljendab enamasti ainult neid tobedaid talupoeglikke ideid, mida ma peaaegu üldse ei väärtusta.

Niisama huvi pärast küsin, et mis need tobedad talupoeglikud ideed siis on? :P Ei kujuta üldse ette, sest eks ma ise olen ka üks tobe talupoeg, kes parem rügaks põllul kui masetseks linnabetoonis.
Eesti kirjandusest nii palju, et ma veel vähesed aastad tagasi arvasin, et eesti kirjandus on puhas rämps ja helgemaid päid on seal vähe. Nüüd aga ma enam-jaolt eesti kirjandust loengi.
Kasutaja avatar
Weirdo
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas IlseV » 28. Märts 2010, 15:23

Hm, okei, kui sa tood valikuteks tõesti ainult põllulrügamise või linnabetoonis masetsemise, siis ei valiks ma neist ilmselt kumbagi.

Minu jaoks võib-olla kõige suurem vastumeelsus seisnebki Andrese arusaamaga, et vaid töö kaudu võib õndsaks saada. Ja nii palju, kui ma endale seda raamatut lahti mõtestanud olen, siis väljendab sellist raskemeelset ja tõsist talupoega just tema olek. Pikaldane mõtlemine ja eelnimetatud on tegelikult ka tüüpilised sõnad, millega eestlasi iseloomustatakse ning sarnast käitumist võib tegelikult leida ka praegusest ühiskonnast. Aga need on minu mõtted, mitte üldine hinnang ümbritsevale.

Nagu ma ka enne kirjutasin, siis ma ei pea T&Õ'd halvaks raamatuks, vaid et see lihtsalt ei meeldi mulle.
Kasutaja avatar
IlseV
Ristiisa
Ristiisa

EelmineJärgmine

Mine Vaba teema

• Statistika
  • Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline