Texase mootorsaemõrvad

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Texase mootorsaemõrvad

PostitusPostitas Rasmus » 16. Veebruar 2022, 16:52

Texase mootorsaemõrvad
Texas Chainsaw Massacre (2022)

Texase mootorsaemõrvadest on möödas pea pool sajandit. Väikesesse Harlow linna Texases tulevad noored ettevõtjad, kellel on kavatsus jumalast hüljatud kant taas elule puhuda. See plaan meelitab välja Leatherface'i (Mark Burnham), kes endale omaselt uustulnukaid nottima asub. 1973. aasta veresauna ainus ellujääja Sally Hardesty (Olwen Fouéré) on kurikuulsa mõrtsuka tagasitulekuks aga hoolega valmistunud.

Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond

Re: Texase mootorsaemõrvad

PostitusPostitas Rasmus » 19. Veebruar 2022, 17:31

Mida kauem ma mõtlen, seda paremini see film mulle istub. Lõbus ja julge, kiire tempo ja lahedate tegelastega (viimasega paljud ei nõustu). Ainsana hakkas vastu lõpuvõitlus mahajäetud hoones, mis kuuldavasti hiljem juurde filmiti - deus ex machina deus ex machina otsa. Terve film on selgelt inspireeritud 2018. aasta "Halloweenist", mis eiras kõiki järgi ja tõi tagasi algsed tegelased - mulle see lähenemine täitsa sobib. Endalegi üllatuslikult meeldib mulle ka see, mida siin esimese filmi "lõputüdruku" Sallyga tehakse - selle arvamusega olen jälle selgelt vähemuses, aga kõik meigib senssi.
Spoiler :
50 aastat ühe kinnisidee ketramist saabki viia ainult selleni, et kujutad ette, et olid esimeses filmis midagi enamat kui juhuslikult eluga pääsenu. Sally polnud kunagi kangelane, kellena ta ennast näha tahab. Ta polnud eriline. Kahjuks jõuab see mõistmine talle natuke liiga hilja kohale. Aga - vau, milline surm!

Kui Marilyn Burns ja Gunnar Hansen oleks elus, võiks uus "Texas Chainsaw Massacre" ka mingit reaalset tähendust omada, aga sellisena on ta lihtsalt suurepärane meelelahutus. Nii verist filmi selles seerias varem olnud pole, seejuures pole ka Leatherface kunagi nii ohtlik tundunud kui siin. Täpselt nagu uutes "Halloweenides" Michael Myersiga, on ka siin tunda, et kui Leatherface'i lähedusse satud, pole pikka pidu. Surmastseenid on loomingulised (eriti esimene), aga liiga rõvedaks ei minda kordagi (jah, ma vaatan sinu otsa, 2006. aasta prequel), mistõttu on uus "Texas Chainsaw Massacre" selgelt kergem vaatamine kui paljud varasemad selles seerias (v.a 3D-järg, mis on igas võrdluses ülipehmo). Aitäh, ootan järge!
Kasutaja avatar
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond

Mine Filmid

• Statistika
  • Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 9 külalist