Esimene inimene

First Man (2018)

7.6 / 10

5 hindajat

Hindamiseks pead olema sisse logitud!

Žanr: Draama, Biograafia, Ajalugu
Stuudio: DreamWorks, Perfect World Pictures, Temple Hill Entertainment
Riik: USA
Kestvus: 2 tundi 21 minutit
Kinodes alates: 12.10.2018
Lavastaja(d): Damien Chazelle

"Esimene inimene" on ambitsioonikas ja ebatavaline teos, mis annab publikule eheda võimaluse elada kaasa inimkonna kosmoseajaloo ühele olulisemale peatükile – esimesele mehitatud Kuu-lennule Apollo 11 pardal.

Peaosatäitja Ryan Gosling astub üles Neil Armstrongi rollis, kelle vaatevinklist kogu kümnendi kestnud NASA kuuvallutusprogramme Gemini ja Apollo jälgitakse. See on maailma ühe kuulsaima, ent samas kinniseima ja salapäraseima mehe lugu, intiimne pilguheit selle insenerist astronaudi uskumatutesse võitudesse, ränkadesse kaotustesse ja valusatesse ohverdustesse, mida nõudis see inimajaloo seni kõige ohtlikuma missiooni läbi viimine.

Tegu on ka vormiliselt täiesti uut tüüpi kosmosefilmiga, mille võlu on kosmosetehnika ja -lendude eriline realistlikkus koos üliintensiivse heli- ja pildikeelega. Nimelt otsustas filmitiim kasutada võimalikult palju päris tehnikat ning piirduda arvuti poolt genereeritud eriefektidega vaid minimaalsel määral. Kosmosekapsli klaustrofoobsus, süstiku stardilennu väljakannatamatuna tunduv põrgulikkus ja katselendude sisikonda pööritav möll saab kinotehnika vahendusel edasi antud nii loomutruult kui see tänapäeval vähegi võimalik on.

Videod

Lingid

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga