Bonus track

Bonus track (2016)

0 / 10

0 hindajat

Hindamiseks pead olema sisse logitud!

Žanr: Dokumentaal, Muusika
Stuudio: Vesilind
Riik: Eesti
Kestvus: 1 tundi 23 minutit
Kinodes alates: 22.04.2016
Lavastaja(d): Riho Västrik

„Tuleb leida kas endaga võrdne või endast parem teekaaslane.“ „Peab püüdlema tippvaimsuse poole, tippvaimsust saab kanda ja arendada siis, kui sa suhtled tarkade olenditega. Seda on peaaegu kõikides tarkades tekstides rõhutatud - ära suhtle rumalatega, suhtle endast targematega.“ Nii räägib Sven Grünberg filmis noorele lauljale, aga need sõnad kajavad vastu igas vaatajas.

Helilooja Sven Grünberg saab sel sügisel 60. Ta on planeedil Maa viibinud poole kauem kui Ott Lepland, kellele ta need sõnad dokumentaalfilmis “Bonus track” ütleb . Üle 30 aasta oli Sven Eesti tuntuima orientalisti Linnart Mälli õpilane. Otile on hea kogunenud teadmisi edasi anda, sest Ott ei vaidle vastu ning läheb Sveni muusika interpreteerimisel süvitsi.

„Ainukene, millel on väärtus on sinu oma meeleseisundid. Kui sa oled selles suhtes suutnud kvalitatiivselt edasi liikuda, siis isegi, kui pärast surma midagi ei toimugi, oled sa jätnud vähemalt hea impulsi maailma.“

Maailmas pulseeriv Grünbergi looming ulatub sadadesse nimetustesse. Eelkõige on see filmimuusika, kuid ka teismeeas ansambliga Mess tehtud progerocki katsetused, elektrooniline muusika, budistlik muusika. Suures Nõukogude Liidus tunti Sven Grünbergi filmide „Hukkunud Alpinisti Hotell“ ja „Madude oru needus“ heliloojana, meil Eestis ka animafilmide „Naksitrallid“, „Klaabu“ ja „Leiutajate küla Lotte“ kaudu; kümnete dokumentaal- ja mängufilmide, samuti telelavastuse „Wikmani poisid“ tunnusmuusika loojana. Grünbergi muusika elab meis, aeg-ajalt vaikusest kerkides ja rõõmsat resonantsi tekitades.

„Kui sa ei julge elada, siis jääb elu elamata. Kui sa julged elada, siis sa teed igal juhul vigu.“

Mõne aasta eest elas Sven üle raske südameoperatsiooni. „Bonus track” portreteerib Sveni operatsioonijärgsel ajal, mil ta jätkab muusika loomist, hoolitseb, et varasem looming saaks veatult talletatud, kasvatab oma eelkooliealist tütart ja korraldab juba kolmandat korda Tema Pühaduse XIV Dalai-laama vastuvõttu.

Pildid

Videod

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga