Fred ei taha välja kolida

Fred Won't Move Out (2012)

0 / 10

0 hindajat

Hindamiseks pead olema sisse logitud!

Žanr: Draama
Stuudio: Footnote Four
Riik: USA
Kestvus: 1 tundi 14 minutit
Lavastaja(d): Richard Ledes
Kavas:
PÖFF 2012

Ameerikas, kus noorusest ja ilust on saanud kinnisidee, on vananemine mõeldamatu kuritegu. See on vaiba alla, silma alt ära pühitud teema – paratamatus, mille puhul oodatakse, et kõik asjaosalised pööraksid pilgu kõrvale. See läheneb vääramatult meile kõigile. Fredi (Elliott Gould) ja tema naise Susanini (Judith Roberts) on see juba jõudnud. Küsimus on selles, mida sellega pihta hakata.

Fred ja Susan on üle viiekümne aasta koos elanud. Vähemalt Fred ei kavatse surmatunnini kuhugi mujale kolida. Probleem on selles, et kuna Susanil on Alzheimer ja Fredi kehaline võimekus kahaneb päev-päevalt, on nende täiskasvanud lapsed Bob (Fred Melamed) ja Carol (Stephanie Roth Haberle) otsustanud, et vanemail on aeg kolida vanadekodusse, kus nende eest professionaalselt hoolitsetakse.

Stsenarist-režissöör Richard Ledes filmis oma kodus autobiograafiliste sugemetega loo, mis käsitleb üht tänapäeva elu okkalisemat probleemi siiralt, õrnalt ja humoorikalt. Mis saab siis, kui rollid pööratakse pea peale – kui lapsed tunnevad, et nad peavad suutma oma vanemaid kontrollida? Mis saab siis, kui hooldaja vajab ise hoolt, kuid on liiga jäärapäine, et seda vastu võtta? Gould kehastab suurepärase dramaatilise kaalu ja isikupärase koomilise ajastusega pahurat vanameest, kes keeldub tasa head ööd soovimast, ja ülejäänud trupp toetab teda kenasti. Kuiva huumoriga üles võetud traagiline draama pakub mõtlikku sissevaadet teemasse, millest enamik ei taha midagi teada.

2012.poff.ee

Pildid

Videod

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga