20 000 päeva Maal

20,000 Days on Earth (2014)

8.75 / 10

4 hindajat

Hindamiseks pead olema sisse logitud!

Žanr: Dokumentaal, Draama, Muusikal
Stuudio: Corniche Pictures, British Film Institute, Film4, Pulse Films
Riik: Suurbritannia
Kestvus: 1 tundi 37 minutit
Lavastaja(d): Iain Forsyth
Jane Pollard
Kavas:
PÖFF 2014

See kunstnikest filmirežissööride Iain Forsythi ja Jane Pollardi esimene täispikk dokfilm hüpleb väljamõeldise ning reaalsuse vahepeal, kajastades rokiikoon Nick Cave'i elu, kui too töötab oma 2013. aasta albumi "Push the Sky Away" kallal.

Film on Bad Seedsi laulja elu 24 (välja mõeldud) tunnist ning Cave räägib oma tööst, kunsti olemusest ning muusikalise esinemise religioossusest. Filmis on lõike live-esitustest, Cave'i tööst muudes valdkondades ning ootamatuid stseene – näiteks hetk, mil Cave satub samasse autosse Kylie Minogue'ga, kellega ta on varem koostööd teinud. Selline kombinatsioon loob filmi, mis pole enam pelgalt tavaline muusikaline eluloofilm.

Kohati on film erakordselt intiimne ning Nick Cave'i fännidele on selle vaatamine lausa kohustuslik, sest muusik on enda ja oma loomisprotsessi suhtes värskendavalt aus. Siiski läheb "20 000 päeva Maal" kaugemale Cave'ist kui indiviidist ning on põnev kunsti ja inimolemuse vaatlus. Dokumentaalfilm ei muutu tänu peenele huumorile liiga raskeks. Kaval, mänguline ja kohati sügav on "20 000 päeva Maal" suurepärane film tänapäeva ühest kõige inspireerivamast muusikust.

2014.poff.ee

Videod

Lingid

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga