Rentida kass

Rentaneko

Rent-a-Cat (2012)

0 / 10

0 hindajat

Hindamiseks pead olema sisse logitud!

Žanr: Draama, Komöödia
Stuudio: BS Nittere, Paradise Cafe, Suurkiitos
Riik: Jaapan
Kestvus: 1 tundi 50 minutit
Lavastaja(d): Naoko Ogigami
Kavas:
PÖFF 2012

"Renta-aaa-neko!" ("Rentida kass!") hüüab filmi kangelanna Jaapani suvelõõsast. Ja tõesti, üksikule inimesele, kes läbib Sayoko hoolika inspektsiooni, võib avaneda võimalus võtta rendile kass. Küllap on selline äriidee päris kummaline ja tekitab kahtluse, kas kasside rentija suudab end sellega ära elatada. Küsida võiks ka, kas lemmikute välja laenutamine on üldse äriks sobilik tegevus? Et aga Sayoko meelitab maagilisel kombel neljajalgseid ligi ja teab paremini kui ehk keegi teine maailmas, kui väärtuslik on üksindushetkedel kasside tingimusteta armastus, siis võib julgelt öelda, et kasside laenutamine on kaugel äritsemisest. Tühimik, mis igaühel on hinges erinev, saab leevendust kassi näol. Ja kergendust toob ka see, kui sul endal on võimalik kellegi üksildust vähendada.

Naoko Ogigami tõmbab vaatajad meisterlikult sellesse reaalsusesse, kus Sayoko koos oma arvuka neljajalgse kaaskonnaga elab. See on südamlik, soe ja vahel halenaljakas koht, kus kõigel on väärtus, kuid mitte selle järgi, millisesse klassi ta kuulub, vaid kui palju on keegi võimeline teda armastama. Mikako Ichikawa siiras ja ehe rollisooritus Sayokona on läbinisti nauditav ning nii ei muutu ühiskonda sulandumatu peategelane kordagi groteskseks kassitädiks. Pigem on tunda Jean-Pierre Jeunet’ amélie’likku väikeste asjade pühitsemist ja õnneotsingut, mis on võimetu enne lõppema, kui hoolitsetud on ka teiste õnne eest.

Aastal 2010 võitis Naoko Ogigami filmiga "Tualett" PÖFFi publiku hääled. Oma värske linateosega "Rentida kass" naaseb Ogigami kõigi filmisõprade rõõmuks taas PÖFFile ja leiab kindlasti ka tee vaatajate südamesse.

http://2012.poff.ee/

Videod

Lingid

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga