Kongress

The Congress (2013)

7.5 / 10

2 hindajat

Hindamiseks pead olema sisse logitud!

Žanr: Ulme, Animatsioon
Stuudio: Bridgit Folman Film Gang, Pandora Filmproduktion, Opus Film, Paul Thiltges Distributions
Riik: Iisrael, Saksamaa, Poola, Luksemburg, Prantsusmaa, Belgia
Kestvus: 2 tundi 2 minutit
Kinodes alates: 21.02.2014
Lavastaja(d): Ari Folman
Kavas:
PÖFF 2013

Ari Folman tegi oma novaatorliku sõjavastase animafilmiga "Valss Bashiriga" unelmate debüüdi, saades korraga nii Kuldse Palmioksa, Oscari kui ka BAFTA nominatsiooni, võitis Kuldgloobuse ning teenis vaimustunud heakskiidu nii kriitikutelt kui ka laiemalt publikult. Tema kauaoodatud teine film teeb tõenäoliselt seda, mida paljud kauaoodatud „teised” ikka on teinud: jagab arvamused teravalt kaheks.

Robin Wright mängib Robin Wrighti, (vara)keskealist näitlejatari, kelle suuremad rollid on jäänud minevikku. Oma lastele mõeldes on ta nii mõnestki karjääriredeli-rollist ära öelnud ning oma agendi (Harvey Keitel) ja stuudio esindaja hinnangul peab Hollywoodi „parim enne” eale lähenev näitlejatar pensionipõlve kindlustamiseks oma viimasest õlekõrrest haarama. Nad suudavad teda veenda laskma oma keha digitaliseerida, andes selle kasutusõiguse igaveseks stuudiole. 20 aastat hiljem sõidab Robin Abrahamasse, maailma esimesse täielikult animeeritud linna ning on tunnistajaks sündmustele, mis muudavad igaveseks inimkonda ja seda, mida nad peavad reaalsuseks...

"Kongress" on eelmisest filmist tunduvalt keerulisema struktuuri ning ambitsioonikama sisuga viirastuslik ja unelev kujutlus düstoopilisest tulevikuühiskonnast, kus ilutsevad art déco interjöörid, sümbolistlike maalide esteetika ning biitlite "Kollasest allveelaevast" tuttav psühhedeelne mängulisus. Inspiratsiooni sai Folman Stanislaw Lemi satiirilisest romaanist "Futuristide kongress" ja ühest eraelulisest seigast Cannes’i punasel vaibal.

http://2013.poff.ee/

Videod

Lingid

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga