Berliini toimik

The Berlin File (2013)

9 / 10

1 hindajat

Hindamiseks pead olema sisse logitud!

Žanr: Draama, Põnevik
Stuudio: Filmmaker R&K
Riik: Lõuna-Korea
Kestvus: 2 tundi 0 minutit
Lavastaja(d): Seung-wan Ryoo
Kavas:
PÖFF 2013

Põhja-Korea luureagendi Pyo Jong-seongi ülesanne on Berliini hotellis kokku tõmmata relvaäri venelasest vahendaja ning araabia terroristidega. Aga kui tehingule tõmbab ootamatult kriipsu peale tundmatu osapoole alustatud tulevahetus, on Pyo ning tema abikaasast tõlk esimesed, kellele langeb topeltagendi ning reeturi kahtlus.

Olukorda ei paranda ka teadmine, et ülemusest Põhja-Korea saadik semmib nii sakslaste kui ka USA luurega, proovides leida hetke üle jooksmiseks. Pyongyang saadab olukorda klaarima retsidivistist ning oma eesmärkide saavutamiseks üha karmimaid vahendeid valiva kindralivõsukese Dong Myung-soo, kes annab endisele rahvakangelasele 48 tundi, et too tõestaks oma naise süü või paljastaks tegeliku topeltagendi. Kuid aina enam tundub, et Pyongyangi käsilase motiiv ei ole kodumaa au kaitsmine.

"Berliini toimik" on hoogne ning tipptasemel action’it täis pakitud kommertstriller, mis võtab suu vesiseks nii põnevike kui ka agendifilmide fännidel. Berliinis ning suures osas Riias filmitud triller tugineb varem action-žanris ennast kodus tundva Ryoo Seung-wani dokumentaalfilmile ülejooksnud Põhja-Korea luureagentide mälestustest. Peaosas praegune Korea kommertskino raskekahurvägi – Ha Jung-woo ("Kollane meri"), Gianna Jun ("Vargad") ning Ryu Seung-bam ("Viimsepäeva raamat"), ammutab film inspiratsiooni Hollywoodi blockbuster’itest nagu "Bourne'i ultimaatum" ega jää millegiga oma eeskujudele alla, andes elamuse praeguse hetke parimast Korea kommertskinost.

http://2013.poff.ee/

Osades

Jung-woo Ha "Pyo, Jong-Seong" Tagaajaja (2008)
Suk-kyu Han "Jeong Jin-soo" Berliini toimik (2013)
Seung-beom Ryu "Dong, Myeong-soo" Berliini toimik (2013)
Gianna Jun "Ryeon, Jung-hee" Berliini toimik (2013)

Videod

Lingid

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga