Viies võim

The Fifth Estate (2013)

5 / 10

1 hindajat

Hindamiseks pead olema sisse logitud!

Žanr: Draama, Biograafia
Stuudio: Reliance Entertainment
Riik: USA, Belgia
Kestvus: 2 tundi 4 minutit
Kinodes alates: 18.10.2013
Lavastaja(d): Bill Condon

Pannes aluse uuele ajajärgule, mille märksõnadeks on valgust kartvate saladuste varjamine, plahvatusohtlike uudiste lekitamine ja salastatud informatsiooniga hangeldamine, muutis WikiLeaks mängureegleid igaveseks. „Viies võim”, tõsielusündmustel põhinev dramaatiline põnevik, jutustab püüdest paljastada võimukandjate pettusi ja korruptsiooni, mis tegi internetimaailma uustulnukast 21. sajandil enim kõneainet pakkunud organisatsiooni.

Loo alguses ühendavad WikiLeaksi asutaja Julian Assange (Benedict Cumberbatch) ja tema kolleeg Daniel Domscheit-Berg (Daniel Brühl) jõud, et privilegeeritud võimueliiti salaja jälgima asuda. Nappide rahaliste vahendite abil loovad mehed veebikeskkonna, mille kaudu lekitajad salajasi andmeid anonüümselt jagada saavad, et nii valitsuste varjatud tegevuse ja korporatiivsete kuritegude hämarad telgitagused päevavalgele tuua. Peagi avaldab WikiLeaks rohkem põrutavaid uudiseid kui maailma kuulsaimad meediaorganisatsioonid kokku. Kui Assange’il ja Bergil õnnestub aga ligi pääseda suurimale salastatud luuredokumentide kogule Ameerika Ühendriikide ajaloos, peavad nad astuma võitlusesse nii teineteise kui ka meie ajajärku suurepäraselt iseloomustava küsimusega: millist hinda maksavad need, kes soovivad vabas ühiskonnas midagi varjata, ning need, kes saladused siiski paljastavad?

Josh Singeri stsenaarium põhineb järgmistel raamatutel: „Inside WikiLeaks: My Time with Julian Assange at the World’s Most Dangerous Website” („WikiLeaksi telgitagused. Maailma kardetuimat veebilehte tegemas”), autoriks Daniel Domscheit-Berg; ja „WikiLeaks: Inside Julian Assange’s War on Secrecy” (WikiLeaks: Julian Assange’i salatsemisvastase sõja telgitagused), autoriteks David Leigh ja Luke Harding.

www.solariskino.ee

The Fifth Estate (2013) on IMDb

Videod

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga