Väike Dieter tahab lennata

Little Dieter Needs To Fly (1997)

0 / 10

0 hindajat

Hindamiseks pead olema sisse logitud!

Žanr: Dokumentaal, Draama, Biograafia
Stuudio: Werner Herzog Filmproduktion
Riik: Saksamaa, Suurbritannia, Prantsusmaa
Kestvus: 1 tundi 20 minutit
Lavastaja(d): Werner Herzog

Sageli Herzogi kõige paremaks ja personaalsemaks filmiks peetav "Väike Dieter tahab lennata" ähmastab tihtilugu Herzogile omaselt dokumentaal- ja mängufilmi žanri piirid ja räägib meile filmi peakangelase Dieter Dengleri meenutuste ja arhiivikaadrite toel uskumatuna näiva loo lihtsast saksa külapoisist, kes näinud Teise maailmasõja ajal üle oma maja kihutavaid lennukeid, soovis saada lenduriks.

Kuna sõjajärgsel Saksamaal puudus oma lennuvägi, siis oma eluunistuse täitumiseks võttis praktiliselt tühjade taskutega ja inglise keelt mitte rääkiv 18-aastane noormees ette pika laevasõidu tee Ühendriikidesse, kus peale mitmeaastast rasket treeningtsüklit tema unistus täituski. Dieterist sai hävituslennuki piloot, kes saadeti 1966. aastal Vietnami sõtta. Ta elas üle allatulistamise Laose kohal, mitmeid nädalaid kestnud rännaku läbi džungli vangilaagrisse, piinamise ja nälja ning oma parima sõbra brutaalse tapmise. Õnneks nägi teda pooljuhuslikult päästelennuki meeskond ja juba elava luukerega sarnanev Dieter pääses lõpuks omade juurde.

Praktiliselt 30 aastat hiljem peale hirmsaid läbielamisi on Dieterist saanud auväärne mees, kelle kodu kaunistavad trofeed ja mitmed auhinnad. Ometigi ei pea mees ennast kangelaseks vaid lihtsaks inimeseks, kes viis ellu oma eluunistuse.

2006. aastal valmis Herzogil ka samal lool põhinev mängufilm "Päästke Dawn", kus Dieterit kehastab "Batmani" filmisarja staar Christian Bale.

www.kumu.poff.ee

Little Dieter Needs to Fly (1997) on IMDb

Osades

Werner Herzog "Jutustaja" Ajaratas (2003)

Videod

Lingid

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga