Suur ja kõikvõimas Oz

Oz the Great and Powerful (2013)

6.39 / 10

9 hindajat

Hindamiseks pead olema sisse logitud!

Žanr: Fantaasia, Seiklus
Stuudio: Walt Disney Pictures, Roth Films
Riik: USA
Kestvus: 2 tundi 10 minutit
Kinodes alates: 15.03.2013
Lavastaja(d): Sam Raimi

Maagilise ja fantaasiaküllase seiklusfilmi "Suur ja kõikvõimas Oz" lavastajaks on legendaarne režissöör Sam Raimi, kelle karjääri haripunktideks on "Ämblikmehe" triloogia ja kultusliku 1980. aastate õudusfilmi "Kurjuse raamat" 1. ja 2. osa. Seekord on Raimi loonud aga ääretult köitva ja suurejoonelise kogupere muinasjutufilmi, mis räägib kirjanik L. Frank Baumi poolt loodud armastatud tegelase Võlur Oz’i saamisloo.

Kansase osariigi väikeses rändtsirkuses töötab kaheldava südametunnistusega mustkunstnik Oscar Diggs (James Franco). Oma järjekordsete pahanduste tagajärgede eest põgenedes lennutab maagiline keeristorm Oscari õhupalliga muinasjutumaailma nimega Oz. Saabudes arvab ta, et on leidnud jackpoti – rikkus, kuulsus ja kuningatroon justkui kukuvad talle sülle. Oscar, kelle hüüdnimeks samuti Oz, kohtub aga kolme nõiaga – Theodora (Mila Kunis), Evanora (Rachel Weisz) ja Gelinda (Michelle Williams) – kes sugugi ei usu, et tegu on suure Võluriga, keda kogu kergeusklik kuningriik oodanud on.

Sattunud soovimatult silmitsi eepiliste probleemidega, mis Ozi kuningriiki ja tema asukaid varitsevad, peab Oscar nüüd välja selgitama, kes on tegelikult head ja kes pahad, enne kui on liiga hilja. Et päästa kuningriik kurjade jõudude käest, peab Oscar oma „võlurivõimed“ proovile panema, kuid seda hoopis läbi illusiooni ja tehnilise leidlikkuse, kuni Oscarist saabki Suur ja Kõikvõimas Võlur Oz.

www.forumcinemas.ee