Must kass, valge kass

Crna macka, beli macor

Black Cat, White Cat (1998)

8.5 / 10

2 hindajat

Hindamiseks pead olema sisse logitud!

Žanr: Komöödia, Romantika
Stuudio: CiBy 2000, Pandora Filmproduktion, Komuna, Bayerischer Rundfunk, Canal+
Riik: Jugoslaavia, Prantsusmaa, Saksamaa, Austria, Kreeka
Kestvus: 2 tundi 7 minutit
Lavastaja(d): Emir Kusturica

1998. aastal Venezia filmifestivalil Hõbelõvi võitnud Emir Kusturica mustlaskomöödia "Must kass, valge kass" on värvikatest tegelastest ja koomilistest situatsioonidest pakatav hoogne jant. Film linastus ka 1998. aasta PÖFFil, kus ta kogus kõige suurema arvu vaatajaid ja valiti publiku lemmikfilmiks.

Filmi tegevus toimub Doonau äärses mustlaste kogukonnas, kus kohalik gangster Dadan püüab sokutada oma õde mehele suure maffiabossi sõbrapojale, tasase iseloomuga Zarele. Mehelepanek ei lähe nii lihtsalt nagu plaanitud, sest teise tüdrukusse armunud Zare käitub üsnagi ettearvamatult. Selle taustal käib aga hoogne ja intensiivne, karnevali meenutav mustlastrall.

Filmi on lavastanud kahekordne Kuldse Palmioksa laureaat Emir Kusturica, kes on tuntud eelkõige filmide “Maa-alused” ja "Mustlaste aeg" järgi. Pärast "Maa-aluseid" kodumaal põlu alla sattunud Kusturica kavatses filmitegemise üldse maha jätta, kuid algselt saksa televisiooni poolt tellitud mustlasmuusikat käsitlevast dokumentaalfilmist kasvas välja lustlik jant, kus ei puudu kaklused, kahevõitlused ega romantiline armastuslugu.

Filmi operaatoriks on Luc Bessoni filmide kaameramees Thierry Arbogast ("Léon", "Viies element"). Näitlejateks aga peaasjalikult amatöörid, kohaliku mustlaskogukonna liikmed, kes saavad oma rollidega suurepäraselt hakkama.

www.katusekino.ee

Videod

Lingid

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga