Taevas Berliini kohal

Der Himmel über Berlin

Wings of Desire (1987)

0 / 10

0 hindajat

Hindamiseks pead olema sisse logitud!

Žanr: Draama, Fantaasia, Romantika
Stuudio: Road Movies Filmproduktion, Argos Films, Westdeutscher Rundfunk
Riik: Saksamaa, Prantsusmaa
Kestvus: 2 tundi 8 minutit
Lavastaja(d): Wim Wenders

Mastaapne, helge ja intellektuaalselt nauditav kino.

Wim Wendersi imetabane, Rainer Maria Rilke poeesiast inspireeritud lugu Lääne-Berliinist, kus kaks inglit jälgivad inimeste maailma. Inglite maailma erinevust rõhutav mustvalge pilt muutub kohati värviliseks, kui toimuvat vaadatakse sureliku pilgu läbi.

Müüri poolt poolitatud Berliinis ilmuvad välja kaks kaitseinglit. Kuulavad tänaval inimeste mõtteid ja tunnevad metafüüsika painet. Potsdamer Platzi müüriäärsel tühermaal, kus täna asub uus linnaruum, lavastuvad imelise kurbuse ja iluga täidetud stseenid, kus üks inglite tähelepanu osaliseks sattunud vanamees meenutab oma lapsepõlve ja kadunud linna. Siis tunneb üks inglitest, et tahab inimeseks saada. Rõõmsat äratundmist pakub Peter Falk (detektiiv Columbo), kes mängib iseennast (peaaegu, kuna siin selgub, et temagi on olnud ingel), ning muuhulgas ka Nick Cave’i kontsert, kuhu üks surelikuks muutunud ingel satub, ning loomulikult alati suurepärane Bruno Ganz.

Kohustuslik film ka neile üksikutele, kes ikka arvavad, et saksa keel on kole, ning ka neile, kes on nautinud filmi "City of Angels" – mõistmaks, kui näiline võib olla ühe Hollywoodi koopiafilmi headus. 1987. a. pälvis Wenders Cannesis režii auhinna selle erakordselt stiilse ja kujundirikka filmi eest.

www.katusekino.ee

Videod

Lingid

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga