Armastuses süüdi

Koi no tsumi

Crime of Romance (2011)

7 / 10

1 hindajat

Hindamiseks pead olema sisse logitud!

Žanr: Draama
Stuudio: Django Film, Nikkatsu
Riik: Jaapan
Kestvus: 2 tundi 24 minutit
Kinodes alates: 27.11.2011
Lavastaja(d): Shion Sono
Kavas:
PÖFF 2011

Tokyo kurikuulsa armuhotellide rajooni lagunenud lõbustusasutuse räämas hotellitoast leitakse võikalt tapetud naise surnukeha. Rapitud torsole on mõrvar kinnitanud mannekeeni käed ja pea ning riietanud laiba teismelise koolitüdruku vormi. Õõvastama paneva sündmuse taustal ristuvad näiliselt kolme omavahel seosetu naise elud. Kazuko on karmikäeline naisdetektiiv, kes on määratud kummalist mõrvajuhtumit lahendama. Esmapilgul perfektse eeskujuna näival edukal detektiivil on aga elu kibedaks tegev saladus – ta on petnud oma abikaasat ning armuke esitab talle suhte paljastamise ähvardusel aina suuremaid nõudmisi.

Izumi on vastupidiselt ideaalne jaapani naine oma kirjanikust mehele. Teeb süüa, hoiab kodu piinlikult puhtana ning tõstab isegi mehe sussid otse jalga torkamiseks paika. Mida aga nende vahel pole, on seksuaalne tõmme ning kirg. Kui abikaasa lubab naise elu värvikamaks muutmise nimel kohalikku supermarketisse vorstimüüjaks tööle, ei oska ta arvata, et see vallandab Izumis kaua paisuna vaka all hoitud tunded.

Ka Eesti vaatajate hulgas kultusrežissööri staatuses Sono Shioni "Armastuses süüdi" on psühhedeelne rännak ja uurimus seksuaalsest vabanemisest ning allakäigust. Režissööri vihatriloogia viimane osa tugineb nii nagu Sono eelnevad filmid "Love Exposure" ja "Külmad kalad" tõestisündinud tabloidijuhtumile 90ndate aastate algusest, kus ühe elektriettevõtte naistöötaja (!) oli seotud võikate seksuaalkuritegudega. Skandaalse taustaga käib Sono ringi aga küllaltki vabalt, tulistades täiest väest ja musta huumorit kasutades jaapani ühiskonna silmakirjalikkuse pihta, olgu selleks orjalikult alluva koduperenaise ideaal, haiglased fantaasiad teismeliste koolitüdrukutega või inimestega manipuleerimine erootikatööstuses.

http://2011.poff.ee/

Videod

Lingid

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga