Arirang

Arirang (2011)

0 / 10

0 hindajat

Hindamiseks pead olema sisse logitud!

Žanr: Dokumentaal
Stuudio: Kim Ki-Duk Film
Riik: Lõuna-Korea
Kestvus: 1 tundi 40 minutit
Kinodes alates: 24.11.2011
Lavastaja(d): Kim Ki-Duk
Kavas:
PÖFF 2011

Alates eelmise sajandi lõpuaastatest oli režissöör Kim Ki-duk sünonüümiks Korea kino uue laine tohutule edule maailmas. Ühendades ainuomaseks tervikuks visuaalse ilu ja groteskse vägivalla, lummasid Kim Ki-duki inimsuhteid ning sageli elu eksistentsialistlikke küsimusi peegeldavad filmid ikka ja jälle. Korraga stsenaristi, kunstniku ja produtsendi ametit pidanud autor pani oma meistriteoste kaudu otsekui katkematu jadaga aluse professionaalse ja publikulemmiku fenomenile. Auhinnad saabusid maailma mainekamatelt festivalidelt, avalikkus ootas aina kasvava isuga järgmist meistriteost. Kuni 2008. aastal Kim Kiduk jäljetult kadus...

"Arirang" algabki sealt, kus 2000ndate maailmakino superstaari tähelend kustus. Oma viimase filmi "Uni" ("Dream") võtetel juhtunud ja peategelase poomissurmaga lõppeda võinud õnnetuse imekombel ära hoidnud ning sellest šokeeritud režissöör otsustas filmitegemisest igaveseks loobuda. Justkui autori tuntuima filmi "Kevad, suvi, sügis, talv ... ja taas kevad" peategelane, põgenes ta üksildasse mägionni, kaugele tsivilisatsiooni mugavustest ja kohustustest, ainsaks kaaslaseks videokaamera.

"Arirang" on pihtimuslik ja dokumentaalne sissevaade Korea tipprežissööri hingemaailma kolmeaastase erakuelu jooksul. Loodud kahekõnena Kriitiku ning Autori kui persooni vahel, tõstatab "Arirang" mitmeid tõsiseid teemasid, nagu vastutus, riigi kahepalgelisus, usaldus ja selle kuritarvitamine ning elu moraalsed põhimõtted. Õhku jääb rippuma küsimus, kas autor mitte ei lavasta oma elu, pannes selles osatäitjatena mängima publiku.

Tänavusel Cannes’i festivalil maineka Un Certain Regardi preemia pälvinud autori eneseteraapiline dokumetaalfilm on informatiivne ja sügavalt kõnetav sissevaade Korea kinolegendi vastuolulisse maailma.

http://2011.poff.ee/

Videod

Lingid

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga